Voormalig bordeel in Ieper wordt kapperszaak

Foto TOGH
Redactie KW

De meisjes van plezier in café Den Engel op de hoek van de Sint-Jacobsstraat zijn intussen al een tijdje verdwenen. Aline Masse en Jens Brackx hebben van het pand het hippe kapsalon Art ‘n Hair gemaakt.

Aline Masse (27) is afkomstig van Menen en werkte als kapster aan huis in de regio Menen. Jens Brackx (23) komt uit Oostende en werkt bij zijn moeder in een kapsalon in Oostende. “We ontmoetten elkaar in Milaan”, vertelt Jens. “Ik was daar lesgever techniek voor Framesi, dat kappersproducten op de markt brengt. Aline was daar voor een fabrieksbezoek.”

Aangezien ze beiden kappers zijn van opleiding, besloten ze om de sprong te wagen en een eigen kapsalon op te starten. Daarvoor kozen ze bewust voor Ieper. “De keuze voor Ieper was snel gemaakt”, pikt Aline in. “We hoorden van verschillende mensen dat het een levendige stad is waar er heel wat gebeurt. We kwamen snel dit mooie pand tegen: betaalbaar, prachtig gelegen, veel parkeerplaatsen…”

Eerlijk gezegd hadden we er toen geen idee van dat het vroeger een ‘huis van plezier’ was. Pas achteraf hoorden we dat er blijkbaar een bordeel was. Het pand was ook volledig gestript, dus er was niets meer te zien van wat er hier vroeger allemaal gebeurde.”

“Er was niets meer te zien van wat er hier vroeger gebeurde”

De naam van de nieuwe zaak wordt Art ‘n Hair. “De Art in de naam verwijst naar de speciale snit- en kleurtechnieken die we willen toepassen in onze zaak”, vervolgt Jens.

Ook barbiersalon

“We komen best wel creatief uit de hoek en staan open voor alle zottigheden. Vooral speciale kleuringen zijn mijn ding. Zeg ons hoe je je haar wilt en we kunnen het.” Ook voor mannen met baarden wordt Art ‘n Hair de place to be. “Ik ben ook barbier van opleiding en in een aparte ruimte komt er een barbiersalon, waar mannen hun baarden en/of snorren kunnen laten verzorgen volgens de knepen van de kunst.” De officiële opening vindt plaats op 31 maart. “Dat wordt een feestelijke opening. Vanaf 3 april gaat onze eerste week van start. Mensen kunnen nu al een afspraak regelen via 0474 07 71 99.” (TOGH)

Facebook.com/art-n-hair

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier