Voorlopig (nog) geen kerkhof, wel plannen voor strooiweide voor huisdieren in Oostende

Redactie KW

Achter het huis van de Zeescouts is ruimte van ongeveer een 35 m² om een strooiweide te voorzien.

Een week na de plannen van N-VA Oostende om in de stad een begraafplaats voor huisdieren te bouwen komt de stad met plannen voor de dag om ook een strooiweide te voorzien voor dieren.

Drie raadsleden van de oppositiepartij kwamen vorige week met hun plan op de proppen om in Oostende op de wijk Stene een dierenbegraafplaats te bouwen, op vraag van vele Oostendenaars. De plannen om in Oostende een strooiweide te voorzien zouden daar niets mee te maken hebben.

Volgens schepen van Openbaar Domein Jean Vandecasteele liggen de plannen al enige tijd op tafel, maar werd nooit een geschikte plaats gevonden. “De plannen dateren van enkele jaren geleden, dan kregen we tegenkanting van het Blauwe Kruis die liever loopweides zag in de stad. Zo gezegd, zo gedaan, de loopweides kwamen er. De vraag van vele Oostendenaars bleef groeien om in de stad een strooiweide te voorzien waar mensen op een waardige manier afscheid konden nemen van hun huisdier en er eventueel een gedenkplaatje konden achterlaten. Nu vonden we zo’n plaats waar dat mogelijk is. In de Gouwelozestraat net achter het huis van de Zeescouts is ruimte van ongeveer een 35 m² om een strooiweide te voorzien. De aanvraag is inmiddels binnen bij Erfgoed, het is nu alleen wachten op de goedkeuring. Van zodra Erfgoed zijn goedkeuring geeft kan de strooiweide in principe de dag erop in gebruik worden genomen. Daarmee komt de stad de vraag van vele bewoners tegemoet.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier