“Voorkant van station moet een nieuw stukje Brugge worden”

© Op de foto zien we schepen Franky Demon en Korneel Morlion van de dienst Ruimtelijke Ordening. (Foto WK)
Redactie KW

Het schepencollege van Brugge heeft zijn goedkeuring gegeven aan een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de voorkant van het station in Brugge.

“Het gebied heeft alle potentieel om een nieuw stukje Brugge te worden”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon.

In dat RUP wordt het bestaande BPA La Brugeoise herzien om een verdere ontwikkeling van de stationsomgeving mogelijk te maken. “De verschillende kavels binnen het BPA bestrijken vijfmaal de oppervlakte van ‘t Zand. Het gebied heeft dus een enorme potentie voor verdere stadsontwikkeling, maar wordt nu grotendeels ingepalmd door parkeerruimte”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “Het bovendek van het parkeergebouw moet in de toekomst een nieuwe aantrekkingspool worden voor wonen en werken, met kantoren en handelsruimtes, onderwijsinstellingen, maar ook ruimte voor cultuur en recreatie, bijvoorbeeld in de vorm van een stadspark.”

Studentenhome op braakliggend terrein

Op het braakliggend terrein tussen het parkinggebouw en de sporen, dat eigendom is van Infrabel, wordt een studentenhome gebouwd. “We bekijken ook de mogelijkheid om daar een wandel- en fietsverbinding te maken met de scholencampus aan de achterkant van het station”, aldus schepen Demon. “De parkeercapaciteit die daar verdwijnt, zal zo dicht mogelijk bij het station gecompenseerd worden. Daarbovenop krijgen de toekomstige nieuwe functies zelf ook bijkomende parkeercapaciteit.”

(WK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier