Volleyteam Primus uit Zulte te gast in gevangenis van Oudenaarde

Redactie KW

De 40-jarige club neemt het in september op tegen ploegen van geïnterneerden.

Volleyteam Primus speelt al jarenlang elke maandagavond wedstrijden in de sporthal van Zulte. Eén verplaatsing wordt wel nog gemaakt: die naar de gevangenis… “Wij trekken naar de gevangenissen om daar tegen een ploeg gevangenen te spelen. Zo staat al vast dat wij in september naar de gevangenis van Oudenaarde gaan”, zegt voorzitter Dirk Adams.

Primus is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Ook gevangenis De Nieuwe Wandeling in Gent stond al op de agenda. “Ook moesten we daar al eens zonder match afdruipen”, haalt de voorzitter een anekdote op. “Er was een dag vroeger ambras geweest met enkele gevangenen. De weg terug naar huis was voor ons de enige oplossing”, aldus nog voorzitter Adams.

Gemengde ploeg

Primus Zulte is intussen op weg naar het 50-jarig bestaan. Maar het is niet uitgesloten dat er al ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan een klein feestje zal gebouwd worden. “We zijn er in 1974 mee begonnen”, zegt Dirk Adams. “De intussen 82 jaar geworden erevoorzitter Marcel Gevaert stond mee aan de wieg. Enkele andere ‘getuigen’ van toen zijn Laurent Lannoo, André De Smet en Gaby Deprez. Door de jaren heen kwamen zich veel andere mannen presenteren om bij Primus Zulte te komen spelen. Sinds enkele jaren zijn wij een gemengde ploeg.”

(RM-foto MVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 11 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier