Volleyballers aan de jenever in Aarsele

David Spiesschaert raakte eerder toevallig betrokken bij de KWB volleybalploeg en staat bij de komende kermis achter de jenever- en sneukelbar. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Op kermiszondag 8 november vanaf 11 uur en vanaf 16.30 uur organiseert KWB Volleybal haar jaarlijkse jenever- en sneukelbar.

David Spiesschaert is actieve volleybalspeler en helpt mee bij de organisatie. David (35) woont sinds 2013 samen met Petra Van Loo en kinderen Zoë en Lander in de Constant Vanden Berghestraat. Toen hij er nog niet lang woonde, was hij op een zondag van plan deel te nemen aan een fietstocht in Tielt, toen zijn buren Chris Snauwaert en Steven Delva hem vroegen om in te springen als speler bij een beachvolleybalwedstrijd in Markegem. “Gezien ik eerder al in Tielt volleybal speelde, zei ik niet neen. Sindsdien ben ik lid gebleven bij KWB Volleybal. Sterker nog, bij mijn eerste echte match werd ik meteen benoemd tot kapitein van de ploeg. Toenmalig teamkapitein Danny Vandekerckhove was op dat moment geblesseerd. Ik nam zijn truitje met rugnummer 1 over, en kreeg daar meteen ook zijn kapiteinstitel bij. Sindsdien is dat niet meer veranderd…”

David is actief met zijn hobby bezig : “Naast gewone volleybalmatchen spelen we ook beachvolleybal op de terreinen in Markegem en aan de Watewy in Tielt. We spelen op zondag competitie in de Aarseelse sporthal of op verplaatsing in de brede regio. En op woensdagen trainen we anderhalf uur in de sporthal. Nadien is er een après-volleybal in café ‘t Dorpshuis. Onze kern bestaat uit een tiental spelers en drie bestuursleden : Danny Vandekerckhove, Wim Verbeure en Chris Snauwaert.”

Sneukelkraam

Het is al jaren een traditie dat de volleybalvereniging tijdens de herfstkermis een sneukelkraam opstelt in de dorpskern. “Daarbij help ik met de opbouw van de tenten, de bars, verlichting, bereiding van de bitterballen, bediening van de Irish coffee en ga zo maar door. Er zijn geen vaste taken, alles valt altijd in zijn plooi. Door de werken wijken we dit jaar uit naar de Vinktstraat.”

Die wegenwerken waren voor David en Petra en de buren een lastige periode. “Er zat een serieuze vertraging op de uitvoering van de plannen, maar intussen zijn we blij dat we terug aansluiting hebben op de Vinkstraat en Pastorijstraat. Nu resteren nog het aanbrengen van de toplaag van het asfalt en de afwerking met klinkers en beplanting.”

“Trouwens, alle bewoners van de buurt komen hier heel goed overeen : we hebben allemaal ongeveer dezelfde leeftijd en onze kinderen spelen vaak samen in deze rustige straat. We vragen dan ook telkens de voorzieningen voor een speelstraat aan (verkeersvrije straat, red.) en organiseren samen ook jaarlijks de dag van de buren tijdens de laatste vrijdag van mei.”

De KWB volleybal zal tijdens de komende dorpsfeesten weer een beachvolleybaltornooi organiseren en biedt begin volgend jaar op Valentijn ook pizza’s aan. Voor de leden is er ook jaarlijks een mannenweekend en een gemengd weekend met de partners en kinderen.

(PJD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier