Volle Sint-Bavokerk in Westrozebeke neemt afscheid van Cedric Raes

© BFE
Redactie KW

De 21-jarige man kwam vorige week zondag om het leven nadat hij werd aangereden op de pechstrook van de E403.

“Onmogelijk wat er vorige week is gebeurd.” Met die woorden opende de Roeselaarse deken Renaat Desmedt zaterdagvoormiddag de afscheidsviering voor Cedric Raes, de jongeman die vorige week werd aangereden nadat hij zelf eerst met zijn auto slipte en van de weg afraakte. Een stom ongeluk dat bij vele vrienden en kennissen van Cedric en zijn familie diepe wonden maakte. De Sint-Bavokerk was deze morgen dan ook bijna te klein.

Aan het begin van de viering las zus Alexina een afscheidsbrief voor. “Waarom ben je weg van ons? Ik wil je zo graag nog eens zien. Je was nooit boos op mij, maar wel op de chauffeurs van die auto’s die zo traag rijden”, aldus het meisje dat een heel intense band had met haar oudere broer.

Cedric had veel vrienden voor wie hij door het vuur ging. Vriend Gianni bedankte zijn maat voor de vele toffe momenten die ze samen hebben gehad. Hij had sinds enkele weken een vriendin en droomde van een grote toekomst als vrachtwagenchauffeur.

“Cedric zou binnenkort aandeelhouder worden binnen de transportfirma van zijn vader en verlangde er zo naar om met zijn vrachtwagen in het buitenland te rijden”, vertelde de deken. Een harde werker. De werkhandschoenen op de kist benadrukten dat nog eens.

Vrachtwagens waren de grote passie van de verongelukte jongeman. Vlakbij de kerkpoort stonden er twee van zijn vaders firma opgesteld. Twee vrachtwagens waarmee Cedric al talloze kilometers aflegde. Na de begroeting werd de kist naar buiten gedragen. Een colonne van een twintigtal vrachtwagens passeerde voor de ogen van de familie de dorpskerk. Een pakkend eerbetoon aan een veel te jong gestorven man. De talrijke aanwezigen beantwoordden de doortocht met een warm applaus.

(BFE – Foto BFE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier