Volkstuintjesfront trakteert op gratis groentjes

Redactie KW

Het ‘Volkstuintjesfront’ vroeg met de ludieke actie aandacht voor moestuintjes in Harelbeke.

Enkele bewoners van Harelbeke hebben maandagnacht meeneemgroenten afgezet aan de Rijstpekker in Hulste, bij de brouwketel Bavik, in het stadspark in Harelbeke en in de Venetiëlaan. Met deze actie wil de actiegroep de aandacht vragen van het stadsbestuur voor het houden van stadstuintjes.

Volkstuintjesfront trakteert op gratis groentjes

“Zelf groenten kweken zit in de lift, in allerlei vormen: kijk maar naar de vierkantemetertuintjes en geveltuintjes. Kortom: de tijd is er rijp voor, en deze komkommertijd is het ideale moment voor actie. Nu het nog kan, want aan alle kanten wordt Harelbeke volgebouwd”, luidt hun boodschap. “We willen het stadsbestuur daarom vragen om ruimte vrij te houden, voor de nood nog groter wordt en er geen plaats meer is om er iets aan te doen. Bijkomend voordeel: volkstuintjes zijn stukjes groen waar geen personeel aan te pas komt om ze te onderhouden. In tijden van crisis en besparingen moet dat toch ook positief klinken.”

Tuinieren is ‘in en hip’, volgens minister Schauvliege van omgeving, natuur en landbouw. “Bovendien is het gezond, want je krijgt beweging, je komt buiten, én je krijgt daar verse groenten voor in ruil. Volkstuintjes combineren al die voordelen bovendien nog met sociale contacten. Mensen met dezelfde hobby komen die namelijk beoefenen in elkaars buurt, en hebben zo al direct iets om over te praten.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier