Volksfeest in Brugge huldigt opening bierpijpleiding Halve Maan in

Redactie KW

Op 16 september neemt de Brugse brouwerij De Halve Maan zijn bierpijpleiding in gebruik. Dat zal gebeuren met een volksfeest op en rond het Walplein en de brouwerij.

De Halve Maan, brouwer van onder meer de Brugse Zot, gooide nationaal en internationaal hoge ogen met hun bierpijpleiding. Het gaat om een pijplijn van 3,2 kilometer dat start aan de brouwerij, onder ‘t Zand loopt en uitkomt in de bottelarij net naast de Brugse ring. Opvallend is dat een groot deel betaald werd met crowdfunding. Op die manier werd in geen tijd ruim 300.000 euro opgehaald.

Om die bierpijpleiding gepast te openen, organiseert De Halve Maan een volksfeest. De brouwerij nodigt op het feest niet alleen haar partners en stakeholders uit, maar verbond er zich ook toe om de vele crowdfunders uit te nodigen die mee intekenden voor de financiering van het project. Ook de crowdfunders worden dus allen persoonlijk uitgenodigd. Maar ook het brede publiek is welkom. Aansluitend op het privéfeest van 16 september organiseert De Halve Maan een gratis optreden op het Walplein met als hoofdact Lady Linn.

Op 15 september, dus daags voor de festiviteiten, rijdt de laatste tankwagen van de brouwerij naar de bottelarij.

(Belga)