Volgende bloemenstoet in Blankenberge belooft beestenboel te worden

Redactie KW

De werkgroep rond de bloemenparade in Blankenberge heeft afgelopen weekend de wagenbouwers uitgenodigd in het Kusttheater ‘t Colisée om na te praten over de afgelopen editie en vooruit te blikken.

Voor de badstad is het bloemencorso het vlaggenschip van de zomerevents. Op de laatste zondag van augustus zakken jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers om er de bloemenwagens te gaan bewonderen. Vorig jaar moesten de wagenbouwers aan de slag met speelgoed als thema. “Dit jaar kozen we ervoor dat het volgende rond dieren zal draaien”, zegt coregisseur Hans Vanquathem. “Om er een samenhangend geheel van te maken, geven we hen de opdracht te zoeken naar spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen met of eigenschappen van dieren.”

De definitieve titel van bloemencorso editie 2017 ligt nog op tafel. “Wij denken aan ‘Animahlia’, een samentrekking van animal en dahlia of ‘een zoo van bloemen’. Misschien wordt het zelfs nog iets helemaal anders”, vervolledigt Jan Vanquathem. “Wat wel zeker is dat we als corsostad steeds meer interesse heeft van nieuwe verenigingen. Zo willen groepen uit Loenhout en Mechelen graag onze stoet met praalwagens en tal van figuranten, dansers en muzikanten vervoegen.”

Vanaf 6 december mogen de bouwers hun thema insturen.

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier