Volgend jaar geen Wings For Life meer in Ieper (noch elders in ons land)

24/11/16 om 14:41 - Bijgewerkt om 17:44

Met een kleine 5.000 waren ze dit jaar nog in Ieper, maar volgend jaar moeten de recreatieve lopers andere oorden opzoeken: Wings For Life World Run doet ons land in 2017 niet meer aan - al is er nu wel een app, waardoor er eigenlijk overál Wings For Life is.

Volgend jaar geen Wings For Life meer in Ieper (noch elders in ons land)

Het is schepen Dominique Dehaene die het spijtige nieuws donderdagmiddag meedeelt via Facebook. "Het is bevestigd: het nieuwe concept van Wings For Life doet Ieper niet meer aan", schrijft hij.

Een snelle blik op de website van Wings For Life World Run leert ons dat het loopevenement voor het goeie doel op 7 mei 2017 zelfs helemaal wegtrekt uit België, na drie jaren op rij vanuit Ieper te zijn vertrokken. De dichtste startplaats wordt het Nederlandse Breda. Naast die 25 locaties verspreid over de hele wereld pakt de loopwedstrijd, die geld inzamelt voor mensen met ruggenmergletsels, ook uit met een vernieuwend alternatief. Deelnemers kunnen immers van gelijk waar de wedstrijd lopen via een app. Die toont hoe snel en hoe ver je al hebt gelopen en hoe dicht de virtuele 'catcher car' je al op de hielen zit. Da's immers dé sleutel van het concept van Wings For Life: je loopt tot een auto, die enige tijd na het peloton is vertrokken en gaandeweg versnelt, je heeft bijgebeend.

Volgens burgemeester Jan Durnez is de afwezigheid van Ieper in 2017 geen definitief einde van de samenwerking met Wings For Life World Run. "De organisatoren lieten weten voor volgende fysieke edities opnieuw voor Ieper te willen kiezen." Ook schepen Dehaene blijft optimistisch. "Wie weet kunnen we met die app ook wel in groep lopen vanuit Ieper."

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!