Vogelverschrikkers moeten spreeuwen verjagen in Roeselare

De vogelverschrikkers moeten de spreeuwen weghouden. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Naar aanleiding van enkele klachten over overlast van spreeuwen werden vogelverschrikkers bevestigd in de bomen in de buurt van woonzorgcentrum Vincenthove in Roeselare.

Vogelverschrikkers moeten de overlast veroorzaakt door spreeuwen inperken. “Spreeuwen zijn sociale vogels die zich met valavond in grote groepen verzamelen op vaste slaapplaatsen. Zo’n grote groep spreeuwen dicht op mekaar, brengt overlast van lawaai, vogelpoep en geurhinder met zich mee”, klinkt het.

De bomen in de buurt van het woonzorgcentrum Vincenthove zijn een gegeerde slaapplek voor de spreeuwen. Stad Roeselare ontving klachten van buurtbewoners, woonzorgcentrum Vincenthove en kinderdagverblijf De Speelberg. Omdat spreeuwen beschermd zijn en niet mogen bestrijd worden, tenzij ter bescherming van de gewassen, ging Stad Roeselare op zoek naar een diervriendelijke manier om de overlast in te dijken.

“Spreeuwen kun je op verschillende manieren verjagen. Omdat de overlast in een stedelijk gebied voorkomt, viel de keuze op het plaatsen van vogelverschrikkers. De bomen in de buurt van het woonzorgcentrum Vincenthove krijgen zo een vaste bewoner ‘Oehoe’ die de spreeuwen moet afschrikken.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier