Vluchtelingenwerking van Jakoeboe bestaat 20 jaar

Op de foto zien we van links naar rechts: Deken Antoon Wullepit, secretaris Wilfried Meulemeester, medeoprichtster Wyda Cicovic, bestuurslid Dirk Meulemeester, penningmeester Liliane Heyman, voorzitter Dominique Ballegeer, vice-voorzitter Mick Serneels en schepen Tom Germonpre.
Redactie KW

Jakoeboe werkt vooral aan de integratie van de vluchtelingen en aan de sensibilisatie van de Belgische bevolking voor de problemen waarmee de vluchtelingen te kampen krijgen.

Vzw Jakoeboe is een welzijnsschakel die op de eerste plaats wil inspelen op de noden die zich lokaal aandienen. Bepaalde groepen van Jakoeboe starten een huiswerkbegeleiding op, anderen zoeken mensen in armoede thuis op en werken aan een vertrouwensband tussen mensen in armoede. De organisatie werd opgericht in het jaar 1996 door o.a. Wyda Cicovic. Daarmee bestaat de vzw ondertussen al 20 jaar. Dat werd gevierd met een receptie voor de verschillende culturen in onze stad aanwezig.

Het koor Matondo kwam nog de viering opluisteren. Jakoeboe staat vooral symbool voor de hoop, de wanhoop, de ontgoocheling en de angst van elke vluchteling.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier