12/08/15 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:38

Vluchtelingen langs de E40 zorgen voor gevaarlijke toestanden

De vluchtelingencrisis is al lang geen probleem meer van enkel de mediterrane kusten van Europa. De schrijnende beelden van de toestanden in het vluchtelingenkamp bij Calais, van mensen die vrachtwagens bestormen in de hoop zo in Groot-Brittannië te geraken, zijn gemaakt op enkele tientallen kilometers van de grens met West-Vlaanderen.

Het is duidelijk dat het vluchtelingenprobleem een probleem voor heel Europa is geworden. Ook onze eigen Noordzeestranden en het hinterland krijgen er in toenemende mate mee te maken. Quasi wekelijks zien we op het stukje E40 tussen Jabbeke en Adinkerke groepjes mensen op de pechstrook stappen. Mannen, vrouwen, soms zelfs met een kindje op de arm. Ze hebben één doel: Groot-Brittannië. Daar kunnen ze relatief gemakkelijk leven omdat men er niet verplicht is om identiteitspapieren op zak te hebben. Ze betalen mensensmokkelaars veel geld om hen zo ver mogelijk op weg naar het Beloofde Land te helpen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!