Vluchtelingen in truck gaan verkeerde kant op

De vluchtelingen werden uit de vrachtwagen gehaald ter hoogte van de Westhoekweg. (Foto MD)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Toen ze merkten dat ze niet in de richting van hun gekozen bestemming reden, alarmeerden ze de vrachtwagenbestuurder door op de wand te kloppen.

De politie haalde vorige week woensdag acht vluchtelingen uit de laadruimte van een Spaanse vrachtwagen op het kruispunt van de Westhoekweg en de Europalaan in Poperinge. Blijkbaar waren ze in Steenvoorde ongemerkt in de oplegger gekropen. Dat bevestigt Bruno Debackere, hoofd van de interventiedienst van de politiezone Arro Ieper. “Het waren wellicht vluchtelingen die al een tijdje verbleven in Calais, in het geïmproviseerde vluchtelingenkamp The Jungle, om van daaruit een lift mee te pikken naar Groot-Brittannië. Maar dat was hier dus niet het geval.”

“Het waren allemaal mannen, maar er zaten ook minderjarigen tussen. Het ging onder meer om Eritreeërs en Afghanen. Ze verkeerden allemaal in goede gezondheid. Dit is het tweede incident in korte tijd in onze politiezone. De vorige keer ging het om een groep van twaalf Afghanen die zich schuilhielden in een vrachtwagen van Sitra. Gezien de huidige vluchtelingencrisis en de toestand in Calais vermoeden we dat het niet de laatste keer is dat zoiets gebeurt in onze politiezone.”

(TOGH – Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier