Vlezekes organiseren DrinkedIn in ‘t Kanaal voor Pleegzorg Vlaanderen

De Vlezekes zijn met hun DrinkedIn niet aan hun proefstuk toe. © EDH
Redactie KW

Een stel Harelbeekse vriendinnen organiseert een afterworkparty en schenkt de opbrengst aan Pleegzorg Vlaanderen. De dames doen hun stunt van ruim twee jaar geleden nog eens over. Alles begon toen als een uit de hand gelopen grap.

Zeven vriendinnen organiseerden in 2015 een ‘bal’ ten voordele van Zambians, een organisatie die scholen bouwt in Zambia. De fuif werd een groot succes. Wat begon als een uit de hand gelopen grap sloeg aan en kent op 2 maart een vervolg. Want ruim twee jaar later slaan de vriendinnen opnieuw de handen in elkaar. Dit keer wordt het een afterworkparty met Pleegzorg Vlaanderen als goede doel.

De afterwork, genaamd DrinkedIn vindt plaats in ‘t Kanaal in Stasegem aan de grens met Kortrijk. Starten doen ze vanaf 17.30 uur en de vroegkomers – de echte afterworkers – worden beloond met gratis toegang. “Vanaf 19.30 uur betaal je 4 euro voor je entree: een schappelijke prijs voor een nobel doel”, aldus Heleen Decock (25). Dat goede doel is Pleegzorg Vlaanderen en dat kozen ze niet zomaar. Ella Ameye (24): “Iemand in mijn familie heeft twee pleegkindjes en we vinden dat die organisatie eens in de schrijnwerpers gezet mag worden. Iedereen verdient een thuis en we dragen de organisatie dan ook een warm hart toe.”

Blijven plakken

De Vlezekes, zoals de vriendinnen zichzelf noemen, zijn niet aan hun proefstuk toe. In 2015 organiseerden ze al hun eigenste ‘Bal Der Vlezekes’. Het evenement vond plaats in ‘t Sas in Harelbeke en lokte meer dan 400 mensen. De winst ging naar ‘Zambians: Give the Children of Mpongwe a Future’. Die organisatie, met enkele vrijwilligers uit Stasegem, bouwt voornamelijk scholen in Zambia.

Dit jaar kiezen ze niet voor ‘t Sas maar wel ‘t Kanaal in Stasegem. Marit Desauw (24): “Met de nieuwe locatie mikken we ook op een nieuw doelpubliek. Met een afterwork willen we echt dat de mensen na hun werk meteen eentje komen drinken en hopelijk blijven ze plakken” (lacht). Maar DrinkedIn houdt het niet bij enkel een afterwork, want er kan gefeest worden tot in de vroege uurtjes met dj’s.

Nacho’s

Wie honger heeft, hoeft niet te vrezen: hamburgers, nacho’s én aperitiefbordjes zullen aanwezig zijn. Eveneens tegen democratische prijzen. De vriendinnen, die elkaar al kennen sinds ze samen school liepen in het Sint-Amandscollege in Harelbeke, hopen op een grote opkomst. Allen hebben ze er een carrière als scouts- of Chiroleidster opzitten. De zin voor organisatie en het aanstekelijke enthousiasme zijn ze nog niet kwijt! (EDH)

DrinkendIn vindt plaats op 2 maart 2018 in ‘t Kanaal, Spinnerijstraat 107, Kortrijk. Gratis toegang van 17.30 tot 19.30 uur. Daarna: 4 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier