Vlaamse Volksbeweging Bachten de Kupe viert 11 juli in Koksijde

Het bestuur van VVB Bachten de Kupe met enkele aanwezige feestvierders. © EDK
Redactie KW

De Vlaamse Volksbeweging VVB – Bachten de Kupe vierde hun zesde 11 julifeest in zaal Kerkepanne in Koksijde. Er waren bijna 200 aanwezigen.

Het aperitief werd muzikaal begeleid door Guido Derieuw. Na een verwelkoming door voorzitter Gaby Vandromme nam de voorzitter van het Elfjuliecomité, Jan Loones, het woord. Hij sprak zijn dank uit voor de inzet van VVB Bachten de Kupe bij de organisatie van de jaarlijkse Elfjuliviering. Om 19 uur startte een zeer gewaardeerd Guldensporenbuffet, met muzikale animatie door Bart Verhelle en Dario.

Na de lekkere maaltijd startte het muzikale gedeelte van de avond met liederen en poëzie uit de Lage Landen, gebracht door de niet te evenaren muzikanten Bart Verhelle en Arnold Sercu. Daarna was het tijd voor kleinkunstliederen, meezingers en poëzie van Michiel Marquenie en Djoss Uytendale, schitterend gebracht door Bernard Vieren en Hilde De Graeve.

Tijdens de pauze bracht Jong VVB Bachten de Kupe een groet en legde Pablo Govaerts de voorzitter hun plannen voor de eerstkomende tijd voor. En zoals het op een 11 juliviering past, werd deze bijzonder geslaagde avond beëindigd met een samenzang van ‘Lied van mijn land’ en ‘De Vlaamse Leeuw’.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier