Vlaamse primeur laat je cultuurzalen in Kuurne online ontdekken

29/11/16 om 15:41 - Bijgewerkt om 15:40

In samenwerking met Aroundmedia uit Beveren-Leie ontwikkelde de gemeente Kuurne een nieuwe tool die een virtuele rondleiding in de vijf te huren cultuurgebouwen mogelijk maakt.

Vlaamse primeur laat je cultuurzalen in Kuurne online ontdekken

Het idee om de Kuurnse zalen en gebouwen online en in een 360°-ervaring ter beschikking te stellen, ontstond dankzij design regio Kortrijk. "Daar ontmoetten wij als gemeentebestuur Wannes van AroundMedia. Al snel gingen wij denken hoe wij de kennis en skills van het jonge bedrijf ook in onze werking konden inpassen", stelt burgemeester Francis Benoit (CD&V). "Wij zijn dan ook trots om als eerste gemeente in Vlaanderen deze toepassing te kunnen voorstellen."

"Deze tool kent haar oorsprong in de vastgoedmarkt", verduidelijkt Wannes Vanspranghe, CEO van AroundMedia. "Maar dankzij de eenvoudige werkwijze en de lage kostprijs biedt het ook een ideaal platform voor steden en gemeenten. Je kan een pak opener, sneller en efficiënter gaan communiceren."

Ook evenementencoach van de gemeente Kuurne Stijn Verstraete is een tevreden man. "Geïnteresseerde organisatoren kunnen nu van thuisuit rondwandelen in onze zalen en gebouwen. Zonder ter plaatse te moeten gaan, krijg je een gedetailleerde virtuele rondleiding. Voor onze diensten betekent deze online-toepassing een fantastische meerwaarde", aldus Stijn.

Vlaamse primeur laat je cultuurzalen in Kuurne online ontdekken

Op dit moment zijn de Kubox, de Hoeve Vande Walle, de Sint-Pieterszaal, het Oud Gemeentehuis en het Natuureducatief Centrum Het Slot mee opgenomen. Naar de toekomst toe voorziet het bestuur ook het in beeld brengen van andere socio-culturele zalen en gebouwen. "Ik ben ervan overtuigd dat veel stads- en gemeentebesturen dit systeem ook zullen uitrollen", besluit de burgemeester.

De tool staat vanaf dinsdagmiddag online via www.kuurne.be/infrastructuur. Met enkele simpele muisklikken staat u in de vernieuwde foyer van de Kubox of kan u op zoek gaan naar de vergaderzaal in de Sint-Pieterszaal. Naast 360°-beelden is de toepassing ook voorzien van technische gegevens en een overzicht van het beschikbare materiaal.

(OV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!