Vlaamse kermis op Markse Sinksenfeesten

V.l.n.r. zien we het Sinksencomité met Yannick Viaene (PR), Bernard Fieux (penningmeester), Trees Vandewiele (voorzitter) en Philippe Degezelle (secretaris). © EDB
Redactie KW

Van zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei pakt het Sinksencomité opnieuw uit met de Markse Sinksenfeesten.

“Herberg Sint-Jan, de Middenstand, Brasserie Chills en het Schuttershof, de vier centrumcafés pakken uit met kermis-ambiance op zaterdag en zondag”, luidt het bij het Sinksencomité. Nieuw is het gratis seniorenprogramma op zaterdag 19 mei met singer-songwriter Jan Wuytens om 14.30 uur, dat georganiseerd wordt in samenwerking met woonzorgcentrum De Ruyschaert en de Markse seniorenverenigingen. “Dan kan iedereen in de gymzaal van de Vrije Centrumschool blijven voor de meerkeuzekaarting die begint om 17 uur.”

Tubingslide

Op zondag 20 mei is er om 10.30 uur een mis voor de overleden buren in de Sint-Brixiuskerk. Op zondagmiddag is de school de plaats voor wie inschreef voor het feestmaaltijd. Op zondagnamiddag is er Vlaamse kermis in de feestvierende centrumstraten zoals de Kloosterstraat, Markeplaats en de Markekerkstraat. Daar nemen Markse verenigingen en handelaars aan deel. “Er is ook een ambachtelijke en een hobbymarkt, een gratis rommelmarkt, katapultschieten. Een primeur voor de streek is de tubingslide, een grote glijbaan waar je in een band naar beneden glijdt.”

Verder komt Circus Remenos voor grime, kapsels, kinderboogschieten en ballonplooien, is er een optreden van Go4dance Wevelgem en van de Toeterman. Vanaf 15 uur is ook het kermiscafé in de school open. “Net zoals vorig jaar komt duo Johnny Clarysse met keyboard en accordeon voor de gepaste ambiance zorgen.”

Sinksenrally

Op Pinkstermaandag is er zoals gewoonlijk een Sinkenrally voor fietsers. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met De Morgentrappers. Je kan in de centrumschool in de Kloosterstraat inschrijven voor een rit van 25, 45, 75 of 105 km. Voor de fietsrally van 25 km kan je inschrijven van 7 tot 13 uur, voor de grotere maar tot 10 uur. De leden van de feestvierende straten kunnen op maandag naar de kaarting in de school komen. De inschrijvingen gebeuren de dag zelf, op Pinkstermaandag in de Vrije Centrumschool.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier