Vlaamse en Franse fietsers ondernemen driedaagse fietstocht langs de Leie

Redactie KW

In het kader van de promotie van het Leietoerisme organiseerde Pasar Harelbeke in samenwerking met de OSA-cyclistenclub uit Aire-sur-la-Lys een driedaagse fietstocht langs de Leie.

De volledige Leievallei werd gevolgd, vanaf de bron in Lisbourg tot de samenvloeiing met de Schelde in de Stad Gent. De groep, die bestond uit zowel Vlaamse als Franse fietsers, reed zo’n 220 kilometer. De eerste dag werd naar Aire-sur-la-Lys gereden waar in Lisbourg de Leie ontspringt. De tweede dag ging de rit via St.-Venant en Merville naar Sailly-sur-la-Lys. Daarna ging het zoveel mogelijk langs jaagpaden via Armentières richting Vlaanderen met een korte halte aan het Tabaksmuseum in Wervik en aankomst in Harelbeke op de Nieuwe Brug.

De derde dag gaf burgemeester Alain Top (SP.A/Groen) de start voor de laatste rit richting Gent. “Met deze fietstocht wensen we de aandacht te vestigen op de noodzaak van de ontwikkeling van het fietstoerisme langs de Leieboorden. Hier en daar moeten nog missing links worden gerealiseerd”, aldus Pasarvoorzitter Guido Deloof .

(PVH/LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier