Vlaams Belang legt sluikstort-gevoelige buurten vast

Het Vlaams Belang voerde afgelopen weekend actie aan de glasbollen om de problematiek aan te kaarten. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Sluikstorten aan de tientallen glasbollen in Roeselare is een groot probleem. Vlaams Belang vraagt dringend om actie en legde alvast sluikstort-gevoelige buurten vast.

De stad Roeselare telt een 40-tal glasbollen. Om sluikstorten te voorkomen, werd de afgelopen maanden onder meer een mobiele camera ingezet. Dat zorgde voor resultaat. Waar de camera stond, werd er amper aan sluikstorten gedaan. Het probleem verlegde zich echter op dat moment naar andere glasbollen. Een oplossing is dus niet meteen in zicht. “We blijven ervan overtuigd dat een propere stad ook een meer aangename stad is”, vertelt Filip Deforche van Vlaams Belang.

Daarom hebben ze risicobuurten vastgelegd. “De afgelopen maanden werden de glasbollen op het grondgebied van de stad regelmatig gecontroleerd. Een twaalftal glasbollen liggen daarbij in, wat we zouden kunnen noemen, sluikstort-gevoelige buurten. Daar dringen we aan op onmiddellijke actie. We verspreiden dan ook 5.000 pamfletten in deze buurten waarbij we oproepen tot preventie, controle en bestraffing. Wie niet horen wil, moet voelen. Effectieve sanctionering is nodig bij zij die in de fout gaan.”

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier