Vl@s Groot-Oostkamp viert tienjarig bestaan

© GS
Redactie KW

De Vlaamse Senioren Groot-Oostkamp ofwel kortweg Vl@s vierde donderdag met meer dan 100 aanwezige leden en sympathisanten haar tiende verjaardag.

In feite was de eigenlijke startvergadering een maand eerder op 19 december, maar de programmaties van activiteiten startte in januari 2008 in het voorzitterschap van Edgard Stubbe. Het Vl@s is een vereniging voor wie jong van geest wil blijven en biedt een waaier aan kwaliteitsvolle activiteiten en initiatieven. Ze richt zich tot Vlaamse bewuste 50-plussers zonder enige partijpolitiek of filosofisch onderscheid. Het Vl@s wil ook meewerken aan een samenleving waarin er plaats is voor verschillende opvattingen en overtuigingen, zodat iedereen de eigen overtuiging kan beleven en uitoefenen, met respect en waardering voor de overtuiging van anderen. Vanuit de eigen identiteitsbeleving betoont het Vl@s interesse voor andere talen en culturen, voor een Europa dat naar verdere samenwerking moet groeien en voor een betere wereld.

“Het Vl@s staat buiten de partijpolitiek en is een onafhankelijke vereniging, zonder structurele binding met politieke partijen en wil onafhankelijk standpunten innemen ten opzichte van maatschappelijke thema’s”, aldus huidig voorzitter Roland Verfaille. “De vereniging wil als middenveldorganisatie in de samenleving acteren. Een van de drijfveren van de Vlaamse senioren is het sociaal engagement waarbij de vereniging zijn leden motiveert en stimuleert om engagementen op te nemen in de maatschappij. Het Vl@s is dé vereniging voor wie jong van geest wil blijven.”

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier