VK Dadizele trekt zelf zijn bouwdossier nieuwe stadiongebouwen weer in

Redactie KW

De bouwplannen voor nieuwe kleedruimtes, cafetaria en tribune op de terreinen aan de Oliekotstraat lokten protest uit in de buurt en zorgden ook voor verdeeldheid in het schepencollege, dat een dezer dagen moest beslissen over de aanvraag.

“Dit betekent niét dat wij afzien van onze bouwplannen”, verduidelijkt voorzitter Bart Allossery van VK Dadizele meteen. “Wij willen nog altijd af van die aftandse, onveilige en afgeleefde kleedkamers.”

De intrekking heeft volgens Allossery ook maar weinig te maken met het burenprotest, met onder andere een petitie. “De buren hebben nu hun eisen op papier gezet en aan ons overhandigd. We zullen hiermee in de mate van het mogelijke en wettelijk toelaatbare rekening houden”.

“Er komt een nieuwe aanvraag”

VK Dadizele is vast van plan een nieuwe aanvraag in te dienen. Dat het ingetrokken dossier niet volledig zou zijn, zoals in sommige persartikels gesuggereerd werd, spreekt de voorzitter tegen. “Want er werd toch een openbaar onderzoek ingesteld conform de bestaande procedure? Dat zou niet gebeurd zijn mocht het dossier onvolledig geweest zijn. Wij hebben er nog altijd vertrouwen in dat die broodnodige nieuwe accommodatie er komt. Al betreuren wij dat de zaken langer aanslepen door diverse omstandigheden, waardoor we nu niet met de werken zullen kunnen starten in het voetballuwe tussenseizoen.”

Wat dan wél de exacte reden is voor het terugtrekken van het dossier, daarnaar is het momenteel nog even gissen. We zijn alvast benieuwd naar de inhoud van de nieuwe aanvraag. (RBD-JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vleanderen, De Weekbode editie Roeselare.

8890

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier