VK Dadizele kan dan toch verder met bouwproject

© Jan Stragier
Redactie KW

Het ambitieuze VK Dadizele dat nog in de running is voor mogelijke promotie naar eerste provinciale, kan dan toch verder met zijn infrastructurele plannen en de bouw van nieuwe kleedkamers annex cafetaria. Er werd immers een akkoord bereikt met de buren die aanvankelijk tegen die uitbreiding protesteerden.

Het was een opgeluchte voorzitter Bart Allossery die samen met de vertegenwoordigers van de buren Geert Vandemoortele en Patrick Verbrugge de vernieuwde bouwplannen voorstelde. Anderhalf jaar lagen de beide partijen op ramkoers, pas vorige week werd een compromis met de aangepaste bouwplannen door de buren goedgekeurd. In juli 2015 werd door een investeringsgroep een kunstgrasveld aangelegd op het voetbalveld aan de Oliekotstraat. Diezelfde groep diende een bouwaanvraag in voor een compleet nieuwe infrastructuur. De bestaande bebouwing met ondertussen lamentabele kleedkamers beantwoordde immers niet aan de hedendaagse eisen. Die plannen konden evenwel door tegenkanting van de buren niet goedgekeurd worden door de gemeente. Maar nu is er dus wel een doorbraak.

“Wij opteerden er anderhalf jaar geleden voor om die bouwaanvraag in te trekken. In alle stilte werd er ondertussen evenwel gewerkt aan een alternatief en dat werd verleden week door de buurtbewoners goedgekeurd omdat er daarin tegemoet werd gekomen aan de grieven van de buurt”, zegt Bart Allossery.

Mobiliteitsproblemen

De problemen van de buurtbewoners situeerden zich vooral op het vlak van mobiliteit. Maar ook de inplanting van de nieuwe infrastructuur werd ingrijpend gewijzigd. “Onze optie van een gebouw met op het gelijkvloers een kleedkamerinfrastructuur, in totaal goed voor een tiental kleedkamers en een bergruimte, in combinatie met het cafetaria en vergaderruimtes op de eerste verdieping blijft behouden maar is aangepast aan de nieuwe inplanting. Waar wij eerst dat gebouw opgetrokken zagen waar het huidige cafetaria en de kleedkamers zich situeren wordt de nieuwe infrastrctuur nu opgetrokken aan de andere kant van het kunstgrasveld. Daarnaast leggen wij ook een parking aan voor honderdzestig wagens en wordt de inkom van het complex verplaatst.”

Op de nieuwe plannen komt de infrastructuur in vergelijking met de huidige toestand aan de overkant van het veld te liggen. Ook de ruime parking speelt een grote rol in het aanvaarden van het voorstel, stellen de buurtbewoners.
Op de nieuwe plannen komt de infrastructuur in vergelijking met de huidige toestand aan de overkant van het veld te liggen. Ook de ruime parking speelt een grote rol in het aanvaarden van het voorstel, stellen de buurtbewoners.© RBD

Vooral met die nieuw aan te leggen parking en de nieuwe inplanting komt de club tegemoet aan de bewoners van de Oliekotstraat.”Voor de buren was die overlast op het vlak van mobiliteit wel heel groot”, gaf Geert Vandemoortele aan. “Die nieuwe plannen werpen een heel ander licht op dat bouwproject. Wij waren zeker niet tegen VK Dadizele op zich, maar in deze nieuwe planning werd er wel rekening gehouden met onze tegenkantingen en daarom kunnen wij dan wel onze goedkeuring geven. Wij hopen nu alleen maar dat deze plannen het fiat van de gemeente krijgen.”

De voorzitter hoopt dan ook dat het nieuwe project zo snel mogelijk te kunnen realiseren. “Ik wil er geen termijn op plakken maar wij hebben onze architect en advocaat die het project begeleiden de opdracht gegeven de bouwaanvraag zo spoedig mogelijk in te dienen.”

(RBD)