Visuu-Activa organiseert vijfde beurs voor slechtzienden

Werner Olivier is de drijvende kracht van Visuu-Activa. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Op zaterdag 9 mei kan je terecht in feestzaal De Kiem in de Sint-Hubrechtsstraat voor tal van hulpmiddelen, die het leven voor blinden en slechtzienden een stuk aangenamer moeten maken.

In totaal zullen zo’n veertien standhouders de laatste nieuwe snufjes voor mensen met een visuele beperking demonstreren. De exposanten staan ter beschikking voor de nodige uitleg en documentatie. Je vindt er zowel algemene standen, als ook meer gesofisticeerde standen. De beurs is ook volledig gratis en loopt van 10.30 tot 17 uur.

“Voor personen op latere leeftijd die problemen hebben met het zicht is het interessant om weten dat buiten een gewone bril ook tal van hulpmiddeltjes zijn die het dagelijks leven aangenamer maken. Van een sprekende keukenweegschaal tot sprekende rekenmachine of een kleurendetector voor bijvoorbeeld het kiezen van kleren. Ook voor personen die graag met de computer werken, maar het moeilijk hebben om de kleine lettertjes te lezen is er een oplossing”, aldus voorzitter Werner Olivier. (TD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier