Vincent Van Quickenborne en Anouk Sabbe geven elkaar jawoord in Kortrijk

© JVGK
Redactie KW

Sinds deze middag even na 15 uur zijn de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne en Anouk Sabbe een echtpaar.

Beiden gaven elkaar in het bijzijn van familie en vrienden het jawoord in het stadhuis van Kortrijk. Anouk is van Waregem afkomstig, maar het koppel woont al een drietal jaar in Kortrijk en aangezien Vincent Van Quickenborne daar burgervader is, was het logisch dat het huwelijk daar plaatsvond.

In het bijzijn van alle Kortrijkse schepenen en een aantal burgemeesters uit de naburige gemeenten beloofden ze elkaar trouw in goede en kwade dagen, waarna de kus volgde. Om 15.30 uur start op de Grote Markt dan een massaal volksfeest. Het koppel liet daarvoor 75 vaten bier en 3.000 porties kippenboutjes met frietjes aanrukken.

Opmerkelijk was trouwens dat ook Kurt Vanryckeghem, burgemeester van Waregem, een woordje mocht richten tot het bruidspaar. “Als de fusie tussen de twee naburige voetbalclubs er niet komt, dan moet de liefde maar bruggen slaan”, aldus de burgemeester. “Kortrijk en Waregem zijn nu een stedencoalitie. En Kortrijk heeft de eer om zijn burgemeester te zien trouwen. (lacht) In Waregem wachten ze daar al acht jaar op.” (AXV-foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier