Vincent Beernaert: “Commerce doen in Roeselare, het leukste wat er is”

Vincent Beernaert baat zijn gelijknamige drankenhandel uit in de Meensesteenweg. © SB
Redactie KW

Vincent Beernaert is een geboren commerçant. Thuis heeft hij nooit iets anders gezien en zelf heeft de 46-jarige Roeselarenaar nooit iets anders gedaan. De cocktailproducent en drankenhandelaar is voortdurend op zoek naar zaken die kunnen aanslaan bij de consument. En dat wil hij graag zijn hele leven blijven doen.

“Wij hebben altijd zelf cocktails uitgevonden én gebotteld. Ook nu hebben we in onze zaak een volledige productie- en bottellijn. In de beginjaren was dat nog een beetje ambachtelijk: we mengden onze likeuren met potjes en emmertjes in plastic (lacht). Nu, we produceerden dan maar 300 à 400 flessen per jaar, stel je voor. Nu verzetten we meer dan 100.000 flessen per jaar, we kunnen het niet vergelijken. De gemaakte cocktails zijn nu een beetje over hun hoogtepunt. De klanten willen zelf hun drankjes mixen en maken. Wij spelen daar op in en bieden de verschillende likeuren in hippe flessen aan om zelf de cocktails te maken.”

Roeselare is mijn stad

“Commerce doen in Roeselare is het leukste dat er is. Neen, ik zou het in geen andere stad kunnen. De Roeselarenaar is een persoon met een open geest die geld wil uitgeven aan goede dingen. Bovendien is Roeselare mijn stad. Als ik op de Batjes loop, schiet ik wel nooit snel op maar je voelt je thuis. In Brugge, Oostende, Kortrijk of Rijsel zou ik dat gevoel nooit hebben.”

“Of neem de Jaarbeurs! Daar heb ik commerce leren doen. Ik heb daar een zestal jaar gestaan met onze cocktails en ik kon de proefglaasjes niet snel genoeg vullen (lacht). Maar verkopen was een ander ding! Wie dat lukt, kan overal verkopen.”

Hoe lang ik ermee doorga? Tot ik erbij neerval, vrees ik. Ik doe het veel te graag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier