Vijftiger vrijgesproken van verkrachting op vrouw uit Staden

Redactie KW

Erik V., een man van 50 jaar uit Maldegem, is donderdag voor de rechtbank van Ieper vrijgesproken van verkrachtig en diefstal ten nadelen van een vrouw uit Staden.

De man ontkent staalhard de feiten en zijn advocaat pleitte resoluut de vrijspraak. De beklaagde ontkent niet dat hij een tijdje een seksuele relatie had met de Russische dame uit Staden, die hij via contactadvertenties had leren kennen. Ze hadden zo’n 20 keren contact. Toen de man daar wilde mee stoppen, vroeg de vrouw steeds meer geld. Zoniet zou één en ander ter ore komen van zijn gezin. Toen de man daar niet wilde op ingaan, legde ze klacht neer wegens verkrachting en ook voor de diefstal van een gsm, een laptop en sleutels.

Dat laatste kon de verdediging weerleggen, want het bleek dat de vrouw twee dagen na de zogenaamde diefstal nog telefoneerde met het bewuste toestel. Met nog andere elementen bewees de verdediging dat zijn cliënt helemaal niet op bepaalde plaatsen was, zoals de vrouw had beweerd. De Stadense stelde zich overigens geen burgerlijke partij, wat de verdediging jammer vond. “Dan zouden we haar tijdens de behandeling van de zaak geconfronteerd hebben met haar leugens, en bewijzen dat alleen chantage aan de basis ligt van wat gebeurde.”

De rechter vond geen bewijzen van schuld en sprak de man over de hele lijn vrij.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier