Vijfse Kinderen proeven van moderne kunst tijdens Boetiek Artistiek

De deelnemers aan de derde Boetiek Artistiek proefden van moderne kunst. © IVD
Redactie KW

Vorige week organiseerde Lukas Amez onder de naam Jong Geweld en in samenwerking met de speelpleinwerking De Speeldooze zijn derde Boetiek Artistiek. Daarin liet hij de kinderen proeven van moderne kunst. Vrijdagavond konden de ouders de werkjes van hun kinderen komen bewonderen.

“Vorig jaar organiseerde ik zowel tijdens de paas- als de zomervakantie een creatieve workshop. De belangstelling was telkens vrij groot”, blikt Lukas Amez terug. “Dit keer liet ik mij vooral inspireren door jonge kunstenaars en moderne kunst. De workshops, die we afwisselden met sport en spel, werden opnieuw gesmaakt door de 35 deelnemers.”

Flore Deman werkt dikwijls met pastelkleuren en de kinderen maakten een werk op doek met acrylverf in haar stijl. Met Steffi Marreel, een leerkracht aan de Tieltse kunstacademie als voorbeeld, maakten ze potloodtekeningen. Ook abstracte schilderijen, waarbij ze zich lieten inspireren door Catharina Dhaen, kwamen aan bod. Een kat die op een stoel zit, mensen op straat, deze alledaagse onderwerpen zijn de inspiratiebron voor Sarah Louise Barbett een Franse kunstenares die in België woont. Ze maakt haar tekeningen met balpen en de kinderen mochten hun favoriete plekje in de stijl van Sarah Louise vormgeven. Ook Arne Quinze kwam aan bod en de kinderen maakten sculpturen op klein formaat.

“Daarnaast ontwierpen wij badges, T-shirts, leerden wij een eigen drukvorm aan en maakten wij grote constructies in bamboe”, somt Lukas de belangrijkste items op. “Vrijdagavond werden de ouders uitgenodigd op de tentoonstelling met de werken van hun kinderen. Ze stonden vol bewondering.”

Yoga

Dat de kinderen ervan genoten hadden, konden wij vrijdagavond ervaren. “Het is de derde keer dat ik deelneem en het werd opnieuw een toffe ervaring”, vertelt Louise Minjauw. “Wij leerden heel veel bij, vooral nieuwe technieken. Het leukste? Het T-shirt dat wij zelf mochten ontwerpen. Wij maakten een logo en dat werd dan op onze T-shirt gedrukt waardoor wij een persoonlijk en uniek exemplaar kregen.”

Ook Lucas Van Craenenbrouck had ervan genoten. “Tijdens de vorige zomervakantie nam ik voor het eerst deel aan de workshops. Het viel zo in de smaak dat ik graag terugkwam. Elke dag kregen wij twee workshops. Die werden afgewisseld met sport en spel en zo konden wij zelfs kennismaken met yoga. Ik had een voorkeur voor de constructies die wij maakten. Eens ik het werk met die touwen onder de knie had, liep het erg vlot.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier