Vijfde editie van Levensloop Kortrijk trekt naar centrum van de stad

Levensloop Kortrijk verhuist van de Lange Munte naar de oevers van de Leie. © JVGK
Redactie KW

Levensloop Kortrijk wil van haar lustrumeditie in september iets bijzonders maken. Met een verhuizing naar de Leieboorden en een nieuw parcours haalt de organisatie alvast de grote middelen boven.

“De vijfde symfonie van Beethoven, de vijfde Tourzege van Eddy Merckx, vijf wereldbekers voetbal voor Brazilië. Kortom het cijfer ‘5’ heeft iets “magisch” en het blijft in het geheugen gegrift”, klinkt het bij Levensloop Kortrijk. “Met een nieuwe locatie én een nieuwe datum willen we van 2018 een bijzonder jaar maken. We schakelen een versneling hoger, maar met hetzelfde doel: #samentegenkanker.”

In 2017 bracht Levensloop Kortrijk ruim 186.000 euro op dankzij 73 teams, 100 vechters en meer dan 5.600 deelnemers. “De lat ligt hoog, maar de ambitie en het enthousiasme zijn van een zelfde niveau”, klinkt het bij voorzitter Koen Byttebier.

Om verder te blijven groeien, kiest Levensloop dus voor een nieuwe locatie. Zowel het dorp met het hoofdpodium als het parcours waarlangs gewandeld, gejogd en gelopen wordt, is nieuw. “We verlaten de Lange Munte en komen naar het centrum van de stad. Goed bereikbaar te voet, met de fiets, het openbaar vervoer of met de wagen. Het parcours zelf loopt langs de Leie, tussen de twee bruggen: de Collegebrug en de Budabrug. De sierlijke fietsersbrug verbindt beide oevers.”

Ook de datum van het evenement wijzigt: Levensloop schuift op naar zaterdag 22 en zondag 23 september. Op die manier blijft het uit de buurt van andere grote evenementen in de regio. “Het nieuwe comité is er klaar voor. We staan op zeven maanden voor de start en zijn ervan overtuigd dat we van de vijfde Levensloop Kortrijk opnieuw een spraakmakende editie kunnen maken. Vol positieve energie, bij elke deelnemer of sympathisant.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier