Vijfde editie Levensloop Koksijde-Oostduinkerke officieel gestart

Vrijdag werd het startschot gegeven aan de vijfde editie van Levensloop Koksijde-Oostduinkerke. © foto EDK
Redactie KW

Vrijdag werd in een bomvolle Kerkepannezaal officieel het startschot gegeven van de vijfde editie van Levensloop Koksijde-Oostduinkerke.

Voorzitster van het organisatiecomité Christel Vervenne dankte iedereen voor hun aanwezigheid en steun en prees de inzet van haar team dat instaat voor de organisatie van tal van activiteiten de komende weken. De startavond was gekoppeld aan een kaasavond met muziek en werd voorafgegaan door enkele boeiende sprekers. Zo vertegenwoordigde Annemie Van Avermaet De Stichting tegen Kanker en gaf uitleg over wat er effectief gedaan wordt met de verzamelde bedragen.

Daarna was het de beurt aan dokter Vibeke Kruse, medisch oncoloog en klinisch farmacoloog in het UZ Gent, die het had over immunotherapie in de strijd tegen kanker. Chris Tahon, een van de teamkapiteins en vechter, kwam getuigen over haar motivatie en overtuigingskracht om de strijd tegen kanker aan te gaan. Tot slot was het Frederiek D’Hondt, uro-oncoloog en assistent in robotheelkunde die kwam toelichten of kanker al dan niet een behandelbare ziekte is, wordt of kan zijn. De teller staat nu al op 2.728 euro.

Voor alle informatie over Levensloop Koksijde-Oostduinkerke kan je terecht op https://www.levensloop.be/relays/koksijde-oostduinkerke-2018 of mail naar koksijde@levensloop.be.

(EDK – foto EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier