Vijf stadshostessen vijftig jaar later terug voor Wervik 2050

Deze stadshostessen uit 1968 waren dé blikvanger tijdens de officiële expo Wervik 2050 in het Nationaal Tabaksmuseum. Vlnr.: Hilde Lesaffer, Mie-Jef Nollet, Frieda Timmermans, Nicole Volcke en Laurette Abeele. © foto LVW
Redactie KW

Vanaf zaterdag is in het Nationaal Tabaksmuseum de tentoonstelling ‘Wervik 2050’ te bezoeken.

Wervik en Wervicq-Sud vieren halfweg juli het 2050-jarig bestaan. De inwoners kregen de kans om uit tien foto’s van de feestelijkheden rond 2000 jaar Wervik en Wervicq-Sud in 1968 te stemmen voor hun favoriete foto. Die winnende foto, met vijf stadshostessen van toen, is op de expositie levensgroot te bewonderen. Vrijdagavond, op de opening van de tentoonstelling, waren ze allemaal aanwezig.

Er waren honderden inzendingen. Twee derde daarvan stemde voor de foto van de vijf Wervikse stadshostessen uit de jaren 1965-1968. Hilde Lesaffer (71) woont in Mariakerke, Nicole Volcke (71) in Gent. Mie-Jef Nollet (75), Frieda Timmermans (69) en Laurette Abeele (bijna 72) bleven in Wervik wonen. Hun komst ging gisteravond alvast niet onopgemerkt voorbij. Ze kregen bloemen en brachten zelf een tabakspot gevuld met …paaseieren mee.

“Het is vijftig jaar geleden dat ik Hilde Lesaffer nog zag”, zegt Laurette Abeele die in de Nieuwstraat een elektrozaak had. “Elk ging zijn gang, elk had zijn familie. Zo ging dat. Het was een mooie periode. We waren jong en hadden veel ‘leute’. We werden uitgenodigd voor bijvoorbeeld tentoonstellingen, recepties en allerlei festiviteiten. Ik had nooit gedacht dit vijftig jaar later nog mee te maken. Eerlijk gezegd, in het begin wist ik zelfs niet dat er een wedstrijd liep om voor de mooiste van tien foto’s te stemmen.(lacht) Dat twee derden voor ons stemde, wil toch iets zeggen. Veel mensen van onze generatie kennen ons.”

(EDB – foto LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier