Vijf afdelingen smelten samen tot Unizo Brugge

De nieuwe stuurgroep overkoepelt alle Brugse afdelingen van Unizo. © Foto PDV
Redactie KW

De 45-jarige Hendrik Vermeulen werd dinsdagavond voorgesteld als voorzitter van de nieuwe stuurgroep Unizo Brugge. Deze moet alle Brugse afdelingen overkoepelen en wil sterker inzetten op belangenbehartiging.

De betrokkenen bij Unizo in Brugge bliezen dinsdagavond verzamelen in garage De Meyere langs de Pathoekeweg in Brugge. Uiteraard om het nieuwe jaar te vieren, maar toch vooral ook om een nieuwe structuur mét nieuwe voorzitter voor te stellen. Er komt namelijk een nieuwe Brugse stuurgroep onder de naam Unizo Brugge.

Netwerkavonden

Daarmee bundelen de verschillende Brugse Unizo-afdelingen de krachten tot een groter geheel met net geen 1.500 leden. “Deze nieuwe Brugse stuurgroep zal zich vooral focussen op een nog krachtigere, belangenbehartiging, een sterkere communicatie naar de leden, organisatie van opleidingen en netwerkavonden. De lokale afdelingen blijven bestaan, namelijk Unizo Sint-Michiels, Assebroek, Sint-Kruis en Brugge Stad & haven, maar dit nu dus onder de koepel van Unizo Brugge. De lokale afdelingen blijven verantwoordelijk voor de organisatie van de lokale commerciële acties”, zegt regioverantwoordelijke Brecht Clyncke.

Unaniem verkozen

Voorzitter van de stuurgroep wordt de 45-jarige Hendrik Vermeulen. Hij werd unaniem verkozen door de verschillende afdelingen. Vermeulen is professioneel actief als CEO van Ocean Gates Logistics in Zeebrugge. Onrechtstreeks volgt hij daarmee Christian Vanbesien op, die zeven jaar lang voorzitter was van de Unizo-vereniging Brugge Stad & Haven.

Vanbesien, dertig jaar actief als bestuurder binnen Unizo, is zaakvoerder van communicatiebedrijf Actual Media, VBS Trafina en bestuurder van verschillende maatschappijen. Hij neemt nu dus wat gas terug, maar blijft Unizo volgen vanop de achtergrond. Onder zijn voorzitterschap werd ‘met belgerinkel naar de winkel’ en ‘Dag van de klant’ uitgewerkt. Hij zette ook sterk in op belangenberhartiging.

Partner van de stad

De nieuwe voorzitter wil op dat elan verder gaan, maar dus vanuit een groter, overkoepelend geheel. “Met Unizo Brugge wil ik vooral een partner zijn van het stadsbestuur en de stadsdiensten. Daarom doe ik een oproep naar onze huidige en toekomstige burgemeester en schepenen, om rekening te houden met de verzuchtingen van onze ondernemers om mee te werken aan een ondernemersvriendelijk kader voor ruim tienduizend actieve Brugse kleinhandelaren, KMO’s, vrije beroepers en freelancers. Want het zijn zij die dagelijks, door keihard te werken en risico’s te nemen, zorgen voor welvaar en jobs in onze stad”, besloot nieuwe voorzitter Hendrik Vermeulen.

(PDV-foto PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier