Viering 11 juli duurt dit jaar 5 dagen in Kortrijk

13/06/16 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:00

Maandag had in Brasserie 't Eiland de voorstelling plaats van het programma rond de Vlaamse Feestdag in Kortrijk.

Viering 11 juli duurt dit jaar 5 dagen in Kortrijk

Ook dit jaar organiseert het Guldensporencomité de herdenking van de Vlaamse Feestdag. Dit jaar wordt het echter een speciale editie. Onder de noemer 'Vlaanderen staat in Europa', wordt het Vlaams Feest een meerdaags evenement, dit in samenwerking met FIK en de Dienst evenementen van de stad Kortrijk. Het heeft plaats van 7 tot en met 11 juli.

"We willen meer zijn dan de organisator van de officiële herdenking en werken samen met verschillende organisaties en verenigingen. Er zijn drie werkwoorden waarrond we een geheel presenteren: strijden, herdenken, vieren", duidt voorzitter Karel Pottie. Op het programma: muziek, fietsen, tentoonstellingen, zingen, wandelingen, beiaardconcerten, barbecue, poëzie en animatie. De toespraken op 10 juli worden gegeven door burgemeester Vincent Van Quickenborne en Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Gastspreker is Amadeu Altafaj, permanente vertegenwoordiger van Catalonië bij de Europese Unie. Tezelfdertijd gaf het comité mee dat er met de 'Groeningeprijs' een nieuwe prijs wordt uitgereikt aan wie het Vlaams karakter in de Groeningestad benadrukt.

(PVH/JVGK)

Lees meer in de editie van 17 juni van het Kortrijks Handelsblad

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!