Vierde windmolenpark op zee voorziet 180.000 gezinnen van elektriciteit

24/05/17 om 17:12 - Bijgewerkt om 17:11

Met de in gebruikname van Nobelwind is meteen het vierde offshore windmolenpark voor onze kust opgestart. Nog vier te gaan tegen 2020.

Vierde windmolenpark op zee voorziet 180.000 gezinnen van elektriciteit

De co-CEO's van NV Parkwind Eric Antoons en François Van Leeuw. © ML

Woensdagmiddag werd vanuit Oostende officieel Nobelwind, het vierde windmolenpark op onze Noordzee, opgestart. Het park ligt op 47 kilometer voor onze kust en bestaat uit 50 windturbines. Het is meteen het derde park waarin de Colruyt Group investeert, na Belwind en Northwind. De windturbines van Nobelwind zijn goed voor de elektriciteitsvoorziening van 180.000 gezinnen. Het park zelf werd in één jaar tijd gebouwd, nadat in 2014 de nodige vergunningen binnen waren. De investering voor Nobelwind bedraagt 600 miljoen euro. De bouw zelf werd gerealiseerd vanuit Oostende, waar de onderdelen voor de bouw van de windmolens vertrokken en Parkwind haar hoofdzetel heeft. De elektriciteitskabel komt aan land in Zeebrugge.

Knowhow

De NV Parkwind overkoepelt de drie nu operationele windmolenparken vanaf de ontwikkeling over de bouw tot het onderhoud. "Met de knowhow die we bij de bouw van de parken in onze Noordzee hebben opgestoken, willen we nu als één van de koplopers in de offshore windenergie onze technologie ter zake in het buitenland slijten. Niet alleen in Europa, maar ook in Azië en Amerika", zegt co-CEO François Van Leeuw.

(ML)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!