Vierdaagse van de IJzer krijgt openingsplechtigheid in Oostduinkerke-Bad

Achteraan v.l.n.r.: adjudant Marc De Cock, adjudant Filip Maus, eerste sergeant-chef Danny De Schacht, adjudant-majoor Bart Eggermont en eerste korporaal-chef Jimmy Lagauw. Vooraan v.l.n.r.: luitenant-kolonel Christoph Onraedt, schepen Dorine Geersens en commandant Johan Vanacker. © EDK
Redactie KW

In Koksijde werd donderdagvoormiddag de 45ste editie van de Vierdaagse van de IJzer voorgesteld.

De Vierdaagse van de IJzer vindt dit jaar plaats van 22 tot 25 augustus. De startplaatsen zijn opnieuw Oostduinkerke, Diksmuide, Poperinge en Ieper. Dorine Geersens, schepen van Toerisme in naam van de gemeente Koksijde die gastgemeente was, verwelkomde alle aanwezigen, gevolgd door luitenant-kolonel Christoph Onraedt, provinciecommandant en voorzitter van het organiserend comité. Vervolgens gaf commandant Johan Vanacker, de directeur van de Vierdaagse, een toelichting bij de nieuw uitgestippelde parcours.

Goede doelen

Nieuw dit jaar is dat een openingsplechtigheid gehouden wordt die start in Oostduinkerke-Bad en beëindigd wordt aan het monument van de gesneuvelden aan het Kerkplein in het Dorp op maandagavond 21 augustus. Ook de start en aankomst van de eerste dag in het centrum van Oostduinkerke-Bad is nieuw. Aanleiding daartoe is het vijftigjarig bestaan van de Orde van de Paardevisser, die de eerste inrichters waren van een wandeltocht in 1967 die uitgegroeid is tot wat de huidige Vierdaagse is. Tot slot werden nog enkele mooie bedragen geschonken ten voordele van twee goede doelen.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier