Vierdaagse van de IJzer klokt af op meer deelnemers dan vorig jaar

De Heuvellandstappers tekenden voor de zoveelste keer present. © (Foto EG)
Redactie KW

Van 22 tot en met 25 augustus kronkelde de Vierdaagse van de IJzer als groot wandelevenement voor de 45ste keer door de Westhoek.

Gemiddeld stapten er gedurende de 4 dagen en over de 4 verschillende afstanden 9.050 individuele wandelaars mee. Dit jaar wandelden burgers en militairen achtereenvolgens in Oostduinkerke, in Diksmuide, in Poperinge en op vrijdag tenslotte in Ieper.

De herdenking van de Derde Slag om Ieper, ook bekend als de Slag van Passendale honderd jaar geleden, stond centraal. Dit gegeven was mee bepalend voor de omloop van de vierde dag. Op de slotdag werd op de Grote Markt van Ieper gestart en aankomen op het Torrepoortplein, het herdenkingsmoment onder de Menenpoort, om vervolgens te eindigen met de traditionele parade. Om 15.30 uur weergalmde de Last Post onder de Menenpoort, gevolgd door een defilé van alle fiere wandelaars over de Grote Markt van Ieper.

De Heuvellandstappars waren opnieuw met heel wat wandelaars op de afspraak. Claudine Sinnaeve wandelde voor de 17de keer mee. “Dit jaar was dit 3 keer 16 km en één keer 32 km in Poperinge. Alle tochten vond ik mooi uitgestippeld.” Joël De Cuyper (55) en ook lid van de Heuvellandstappers wandelde 4 keer 32 km. “De tocht rond Poperinge vond ik de minst mooie van allemaal”, zegt Joël. “De mooiste was die in Diksmuide omdat ik een natuurwandelaar ben en de lastigste was die in Oostduinkerke. Maar dat is uiteraard een persoonlijke mening. In elk geval moet je toch een geoefende wandelaar zijn om 4 keer de langste tocht tot een goed einde te brengen. De Vierdaagse van de IJzer is voor ons ook een gelegenheid om onze Bergentocht op zaterdag 2 september onder de aandacht te brengen.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier