Vier vriendinnen organiseren benefiet voor mama met Parkinson: “Ze was enorm ontroerd”

Chloe Vandewalle, Marlies Opstoel, Sara Bouremah en Delphine Vanroose. © JA
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Marlies Opstoel zet samen met drie vriendinnen alles op alles om geld in te zamelen voor haar mama Trui Derycke die lijdt aan een agressie vorm van Parkinson. Met een koekjesverkoop, massages en een benefiet op donderdag 28 december. “Een deel van geld gaat naar onderzoek, dat wil mijn mama zelf”, vertelt Marlies.

“Het komt eigenlijk een beetje door de andere drie”, opent Marlies Opstoel (22). Samen met haar vriendinnen zet ze een benefietactie op poten voor haar mama, Trui Derycke (54), uit Otegem. De meisjes zitten in het laatste jaar Toerisme en Recreatiemanagement aan Howest. Sara Bouremah (22), Chloe Vandewalle (21) en Delphine Vanroose (23) wilden graag iets doen voor de mama van Marlies die aan MSA (Multi Systeem Atrofie) lijdt, een agressieve vorm van Parkinson. “Veel kan je niet doen, behalve zoiets”, zegt Chloe.

Tien jaar geleden merkte mijn mama de eerste symptomen op, ze kon bijvoorbeeld minder goed schrijven. Pas vier jaar geleden kwam de bevestiging van Parkinson en sinds kort weten we dat het om het agressieve MSA gaat. Het is een erg uitzonderlijke ziekte.”

Verbouwingen

Het geld dat de vier vriendinnen inzamelen gaat deels naar verbouwingen in huis. “Mama zit in een rolstoel dus heeft het huis dringende aanpassingen nodig zoals in de badkamer of een ruimere toiletruimte. Daarnaast zijn er ook veel kleine dingen waar je niet altijd stil bij staat.” De helft van van het ingezamelde geld gaat naar onderzoek. “En specifiek naar onderzoek rond MSA. Dat wilde mijn mama zelf. Ze viel uit de lucht toen ze van onze plannen hoorde, ze was erg ontroerd en begon te huilen.”

Op donderdag 28 december van 15u tot 22u is er het Eindejaarsbenefiet voor Marlies’ mama in hostel Groeninghe in de Passionistenlaan. “Ik werk in het hostel”, zegt Sara, “we hadden dus geluk met de locatie. Ondanks onze last-minutebeslissing kunnen we rekenen op veel steun en ook op kortingen. Er komen drie solo-artiesten langs: Jim Cain, Me in the clouds en Jonezy. Ook dj Pablo is te gast. Vrienden en familie zorgen voor taart en pannenkoeken. Het zal voor alle leeftijden zijn.”

Koekjesverkoop

Met een tombola is er een extraatje voor de bezoekers. “De eerste prijs is een bon ter waarde van 400 euro voor een volgende boeking bij touroperator TUI en de tweede prijs is een campingverblijf van twee nachten. Daarnaast is er ook een veilig van twee schilderijen gemaakt door een vriendin van Trui.”

Naast het vele werk voor het benefiet steken de vier vriendinnen ook de handen uit de mouwen met een koekjesverkoop op hun school, The Square van Howest. De mama van Delphine hield reeds een massagedag met een glaasje cava in Oostende en ook zussen Katrijn en Isis helpen mee, onder meer met een kerststand op de kerstmarkt van Zwevegem. De opbrengt van dat alles gaat volledig naar hun goede doel. “Er is ook een rekeningnummer (BE42 1030 5276 6654) voor wie graag iets wil doen maar niet naar het benefiet kan komen. Ik hoop vooral op veel volk, we zullen het gezellig maken”, besluit Marlies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier