Vier vrienden rijden samen de Belgische grenzen af

We zien v.l.n.r. Nico Goussaert, Gaetan Vanmeenen, Emile Depreitere en Maxim Clarysse. © EDB
Redactie KW

Met de ‘Tour de Belchique’ fietsen vier streekgenoten de Belgische grens af voor het goede doel. Ze doen dit van 11 tot 19 augustus. Het gaat om Nico Goussaert (38), Gaetan Vanmeenen (24), Maxim Clarysse (24) uit Kortrijk en Emile Depreitere (24) uit Wevelgem.

“De landsgrenzen van België worden gevolgd van begin tot einde”, vertelt Gaetan Vanmeenen. De vier fietsers verenigden zich onder de vzw ‘Grensoverschrijdende fietsers’ en zorgen voor logement tussen de verschillende etappes en verbinden verschillende externe organisaties met elkaar. De aankomst is voorzien op 19 augustus aan café ‘t Eilandje, in de Kapucijnenstraat in Kortrijk.

Oranjehuis

Het idee kwam van Gaetan en Maxim die met z’n tweeën drie dagen heen en terug naar Parijs fietsten. “Er werd gesproken over de Ronde van België, maar we dachten dat er nog nooit echt geflirt werd met de Belgische grens.” Er kwamen ideeën en deelnemers bij en er werd ook afgesproken om er een event van te maken waarbij ook een goed doel gesteund wordt. De opbrengsten van mensen die ritten meerijden en donaties gaan naar het Oranjehuis, dat instaat voor jongerenbegeleiding. Of ‘Tour de Belchique’ eenmalig is of herhaald zal worden, weten de fietsers zelf nog niet. “Het zal geëvalueerd moeten worden. Als er vraag is, kijken we misschien voor herhaling, maar de eerste keer is het moeilijk in te schatten.”

Wie één, meerdere of alle negen ritten wil meerijden, kan zich inschrijven op www.tourdebelchique.be. Een rit meerijden kan vanaf 10 euro. Je kan ook kiezen om de avond na je rit mee te genieten in het hotel op de plaats van aankomst. De eerste rit vertrekt uit Kortrijk naar Blankenberge. Dan zijn de volgende haltes in Antwerpen, Maastricht, Raeren, Waimes, Chassepierre, Anseremme, Peruwelz en de laatste rit komt op 19 augustus aan in Kortrijk. Wie de volledige tour wil meerijden betaalt 645 euro. Daarin zijn alle overnachtingen inbegrepen. In totaal wordt er bijna 1.000 kilometer gereden. De ritten variëren van 48,3 tot 165 kilometer per dag.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier