Vier uitvindingen bekroond die dagelijks leven van mensen met beperking verbeteren

Redactie KW

Twee van de vier winnende inzendingen kwamen voort uit de samenwerking tussen studenten Industrieel Ontwerpen van de UGent en Ergotherapie van Howest.


Handicap International heeft woensdag vier uitvindingen bekroond die het dagelijkse leven van mensen met een beperking of ouderen verbeteren. Voor deze elfde editie van Design With a Heart koos een jury van mensen uit de gezondheids- en gehandicaptensector vier winnaars uit een recordaantal van 34 inzendingen.

“Voor oudere mensen of mensen met een handicap zijn eenvoudige handelingen zoals iets oprapen, je aankleden of je verplaatsen vaak niet vanzelfsprekend. Er zijn heel wat hulpmiddelen op de markt, maar die zijn meestal duur of niet aangepast”, zegt woordvoerder Hanna Plas van Handicap International.

Howest

Twee van de vier winnende inzendingen kwamen voort uit de samenwerking tussen studenten Industrieel Ontwerpen van de UGent en Ergotherapie van Howest. De ZipAid laat mensen toe om met één arm een rits dicht te doen en dankzij de Eclips lichtschakelaar kan de hulphond van Julie het licht aan- en uitschakelen.

Handicap International is een ngo die projecten organiseert voor mensen met een handicap. De 327 projecten in 61 landen worden geleid vanuit Brussel en Lyon.

(BELGA