Vier twintigers fietsen België rond voor Het Oranjehuis

V.l.n.r. Nico Goussaert, Gaetan Vanmeenen, Maxim Clarysse, Emile Depreitere en trainer Christophe Callens van c-core Ieper. © GF
Redactie KW

Vier vrienden fietsen in augustus de ‘Tour de Belchique’ voor het goede doel. Op zaterdag 24 maart is er alvast een benefietavond.

Het idee om eens rond de omtrek van België te fietsen ontstond bij Kortrijkzanen Gaetan Vanmeenen (23) en Maxim Clarysse (24). Beiden zijn jonge ondernemers. Gaetan werkt in een familiebedrijf. “We zijn producent, groothandel en retailer in damesaccessoires en hebben een winkel Crinkles in Kortrijk en Oudenaarde”, vertelt Gaetan. Maxim is zaakvoerder van kinderwinkel Cherubin in Kortrijk.

Wij hadden in drie dagen heen en terug naar Parijs gefietst. We hadden zo’n uitdaging nodig aan de start van het seizoen. Daarna bedachten we dat het wel leuk zou zijn om eens letterlijk rond België te rijden. Boekhouder Emile Depreitere (23) uit Wevelgem kwam er bij met het voorstel om er een event van te maken, gekoppeld aan een goed doel.

Ook leerkracht Nico Goussaert (38) uit Kortrijk, die samen met Gaetan fietst bij WTC Sur Platse Heule kwam bij het team. “Ik heb een vriend die in Het Oranjehuis werkt”, vertelt Nico. “Dat leek ons een goed doel om te steunen.”

Meefietsen

Het hoofdevent van ‘Tour de Belchique’ heeft plaats van 11 tot 19 augustus, met start en aankomst op de Grote Markt in Kortrijk. “Er wordt op de dag van aankomst – de dag na Kortrijk Koerse – een fietsrally aan gekoppeld en die avond zijn er ook optredens in de stad. We bieden de mogelijkheid om één of meerdere dagen of zelfs de hele week met ons mee te rijden. Dan voorzien wij de nodige pakketten met voeding, bevoorrading en slaapplaatsen.” Je kan ook inschrijven voor de fietsrally op zondag.

Sinds het idee rees in oktober, wordt er volop gepland en wordt er wekelijks getraind en overlegd.

Benefiet

“We stonden al op de kerstmarkt en kregen al steun van verschillende sponsors. In aanloop naar het hoofdevent in augustus is er op zaterdag 24 maart een benefiet waarvoor samengewerkt wordt met eventplanner Kapcon en die gepresenteerd wordt door Jeremy Vandoorne, gekend als Xavier van Rox. Het wordt een challenge night waar je met jetons de vier fietsers kan sponsoren om kilometers te fietsen op de rollen. “Het publiek zal dus bepalen hoeveel we moeten rijden.” Wie op het einde van de avond het meest aantal kilometer gedoneerd kreeg en uitfietste, is de winnaar van de challenge. Er zullen ook standjes zijn met sportmassage, voeding en drank.

Praktisch

Kaarten kosten 20 euro, toegang en een comsumptie zijn inbegrepen. Je kan ze bekomen via www.tourdebelchique.be of via de fietsers of aan de deur in zaal K20 op bouwcentrum Pottelberg, waar het benefiet plaatsvindt op zaterdag 24 maart vanaf 18 uur. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier