Vier korpsen paraderen op 1 juli op voetbalveld in Menen

Op de plaats van het muzikaal spektakel troffen we bestuursleden Regina Schokaert, Chantal Verhalle, Nicole Vanhee, Marc Vervaet en Marnix Gobert samen met schepen van Cultuur Griet Vanryckegem. © WO
Redactie KW

Op 1 juli is er opnieuw een Taptoe in Menen. Het was in 2009 dat het Wijkcentrum De Koekuit uitpakte met een eerste taptoe. Het vervolg kwam er in 2014, net als nu met de steun van de stad.

“Het is dan ook een uniek gebeuren, veel taptoes zijn er in onze stad nog niet geweest en daarom zijn we vanuit de stad blij daaraan te kunnen meewerken“, aldus schepen van Cultuur Griet Vanryckegem. “Van onze kant zijn we ook tevreden”, vult Marnix Gobert aan. “Want het werd al vlug duidelijk dat dergelijk groot evenement quasi onmogelijk was voor ons om het alleen te dragen. Nu pakken we op zondag 1 juli uit met onze derde, zij het tweede ‘Stadstaptoe’ op het voetbalveld van de Koekuit waar tribunes zullen opgesteld worden, zodat het publiek alles optimaal kan volgen. Het is de afsluit van onze tweedaagse ‘Koekuit in feest’ en het evenement is totaal gratis.”

Met in totaal 150 muzikanten moet het weer één groot muzikaal spektakel worden. De organisatoren pakken dit jaar uit met de Showband Calypso uit Zwevegem, een bruisende en heel eigentijdse vereniging die met muziek en dans voor een unieke performance zorgen dat overal waar ze optreden, zowel in binnen als buitenland, blijft plakken. Drumband Moed en Vlijt Kuurne is een onderdeel van De Koninklijke harmonie Moes & Vlijt die met majorettes en trommelaars voor een frisse impuls zorgen. De Ypres Surrey Pipers en Drums bestaan sinds 2007 en zorgen voor een optreden met veel showgehalte. Ook de eigen Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef is erbij, de harmonie werd in 1898 opgericht op De Barakken.

Feestprogramma

Elke groep brengt een optreden van een twintigtal minuten en dan is er nog een gezamenlijk nummer van de vier deelnemende korpsen. “We waarderen bij dit alles vooral de inzet van de Koninklijke Volksharmie Sint-Jozef“, zeggen zowel de schepen als Marnix Gobert bijna in koor. “Voor een harmonie is het niet evident om mee te werken aan een taptoe, er is veel inzet vereist van de muzikanten om dit klaar te spelen.”

Het verdere feestprogramma vangt aan op zaterdag 30 juni met de traditionele rommel- en brocantemarkt. Vanaf 19 uur is er streekbierenkaarting en sneltombola. Op zondag 1 juli is er om 9.45 uur een eucharistieviering opgeluisterd door het Sinjakoor. Om 11 uur volgt aperitiefconcert met de harmonie Sint-Cecilia Geluwe. Nadien is er nog petanque en kubbtornooi, zorgt radio Jess FM voor goede muziek, zijn er kinderspelen en tombola en een dansdemonstratie van de dansgroep Matliss uit Dadizele. Om 17 uur volgt dan de Taptoe.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier