VIDEO Winkeluitbater uit Kortrijk grist pistool van jonge overvallers uit hun handen

Redactie KW

Je moet er wat haar voor op je tanden hebben, maar dat had Ramnath Talwar van de Quick Shop in Kortrijk duidelijk wel. Vrijdagavond toonde hij zich van zijn stoerste kant. De beelden van zijn tour de force heeft hij intussen op Facebook gezet.

Ramnath hield vrijdagavond zoals gewoonlijk zijn nachtwinkel draaiende in de Budastraat in Kortrijk. Toen een andere klant net was vertrokken, stapten drie mannen met weggedoken gezicht de zaak binnen. Eén van de drie richtte een wapen op de uitbater en eiste de inhoud van de kassa. Ramnath Talwar maakte aantalten om die ook effectief mee te geven, maar toen één van de overvallers te dichtbij kwam met zijn wapen, kon de uitbater dat uit diens handen grijpen.

Het drietal schrok door het plotse manoeuvre van de man en zette het prompt op een lopen. De uitbater sprong op en over zijn toonbank, liep in zijn haast half tegen zijn winkeldeur aan en zette de achtervolging in. Zonder succes weliswaar, maar intussen kon de politie de daders een dag later toch inrekenen. Twee meerderjarigen van 19 en 18 jaar werden voor de onderzoeksrechter geleid, en nadien vrijgelaten onder voorwaarden. De derde, een minderjarige, werd door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst.

(FJA – Video VTM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier