VIDEO Verkoeling zoekende jongeren duiken van brug het kanaal in

14/09/16 om 18:22 - Bijgewerkt om 18:43

Op de fietsersbrug over het kanaal Brugge-Gent in Assebroek haalden enkele tieners stuntwerken uit op zoek naar verkoeling. Vanop tien meter hoogte sprongen ze het water in. "We weten dat het verboden is", zeggen de tieners.

De combinatie van een vrije woensdagmiddag en de extreme hitte bracht een groep Brugse tieners op gekke ideeën. De hele namiddag besloten ze verfrissing te zoeken in het kanaal Brugge-Gent in Assebroek. Dat op zich is al verboden, toch deden de tieners er nog een schepje bovenop. Ze gebruikten de fietsersbrug - zo'n tien meter hoog - als springplank en zorgden zo voor gevaarlijke situaties.

Het water is volgens hen diep genoeg, wat niet wegnam dat enkele jongeren toch pochten dat ze de ondergrond hadden geraakt. "We weten dat het verboden is. De politie heeft ons daar ook al boos over aangesproken. Maar het is nu eenmaal te warm om op het droge te blijven", klinkt de uitleg. De komende dagen zakken de temperaturen en is ook de fietsersbrug vrij van zwemmers.

(MM - Video JVM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!