VIDEO: Urban Sport Hal in Kortrijk feestelijk geopend

Redactie KW

Zaterdag opende de Urban Sport Hal officieel om 17 uur tijdens Urban Waves. Zo lang werd niet gewacht om de hal in te rijden, in te fietsen, in te ‘runnen’ of in te skateboarden.

De firma Rampaffairz legde vrijdag de laatste hand aan de indoor Urban Sports Hal op Kortrijk Weide. Goed voor zowat 450 vierkante meter skateplezier. Het project wordt zaterdag officieel geopend om 17 uur, maar de echte opening had al veel vroeger plaats. Al om 13 uur tekenden Warre, Louis, Matthew en Vuong present om de nieuwe piste te verkennen. “Het is hier bère, we zijn zeer blij dat de piste hier is. Anders moeten we naar Marke of Wevelgem”, vertelt Louis. “De skatepiste is hier super met een mooie helling en redelijk avontuurlijk.”

We zijn bij de eersten in Vlaanderen die een indoorpark hebben

De hal opende met zowel een indoor- als outdoorpark. Buiten kon men genieten van De Rode Draad, een alternatief parcours voor jonge kinderen, freerunning, Flatland bmx, longboarden of pannavoetbal.

“Ik doe dit graag en blij dat deze site hier is. Ik beoefen nog andere sporten”, aldus Younes (19) die pas terug is uit Denemarken. Hij raakte in de top 32 wereldwijd en de top 12 van Europa in de discipline pannavoetbal. “Ik train elke dag”, zegt hij.

De 450 vierkante meter bieden ruimte voor steppers, skateborders, bmx, en inline skaters. “We zijn een van de eersten in Vlaanderen die dit indoor hebben. De jongerencultuur zal nu nog meer in de lift zitten”, aldus schepen van Jeugd Bert Herrewyn. Vrijdag nog werd de laatste hand gelegd door Maarten Roose en Thomas Van Parys van het Waregemse Rampaffairz, samen met de medewerkers van JC Tranzit en stad Kortrijk: Femke Baptiste, Martijn Deschutter, Bert Dusselier, Bert Nauwynck en Tim Samijn.

https://www.youtube.com/watch?v=KKj_VIRzUCU

(PVH – foto/video JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier