VIDEO Roger Velle uit Koksijde koopt al zeventig jaar groenten en fruit in REO Veiling

Roger Velle op zijn vertrouwde stek in de veilingzaal van REO Veiling. © PVH
Philippe Verhaest

Feest in de REO Veiling in Roeselare. Koksijdenaar Roger Velle (79) werd er in de bloemetjes gezet omdat hij al liefst zeventig jaar groenten en fruit aankoopt in de West-Vlaamse veiling.

Roger Velle (79) kwam als negenjarig ukje met zijn vader Maurice voor het eerst naar de veiling in Roeselare, die zich toen nog in een aardappelloods in de Sint-Amandsstraat in Roeselare bevond. “Ik heb de hele evolutie van de REO Veiling meegemaakt”, zegt Roger. “En de veiling is uitgegroeid tot een indrukwekkende organisatie.”

Nu runt zijn zoon Toon (44) Groenten en Fruit Velle in Koksijde, maar Roger zakt nog elke woensdag naar Roeselare af. “Ik kan het niet laten”, klinkt het. “Ik ben vergroeid met de veiling en loop hier tal van bekenden tegen. Ik ben waarschijnlijk wel de oudste koper, maar de liefde voor onze West-Vlaamse producten brandt nog even hard. Ik hoop dat ik nog lang mag komen kopen voor mijn zoon.”

Roger Velle kreeg uit handen van commercieel directeur Dominiek Keersebilck een bakje shiitake-paddenstoelen, het meest recente product van REO Veiling.

(Video WTV-Focus)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier