VIDEO RESOC wil met de hulp van twee vloggers de Westhoek opnieuw hip maken

Redactie KW

RESOC Westhoek wil met haar regiomarketingcampagne ‘De Nieuwe Wereld’ jonge gezinnen, jongeren en (startende) ondernemers overtuigen om zich in de Westhoek te vestigen. Zij doen daarvoor onder meer beroep op twee jonge vloggers Julie en Eline, die via grappige videointerventies de stereotypes rond de regio weerleggen (of net niet).

Met de campagne wil RESOC Westhoek in eerste instantie de interesse wekken voor de troeven van de regio. In die zin wil men de al te makkelijke stereotype beelden over de streek aanpakken en bijdragen tot een meer realistisch en positief beeld over de regio. In tweede instantie is het de ambitie om een beweging op gang te brengen van inwoners, werknemers en ondernemers naar de regio. RESOC Westhoek neemt daarvoor Julie Reynaert en Eline Delie, twee vlotte vlogsters, onder de arm. Julie is afkomstig uit Koksijde en studeert samen met Eline communicatiemanagement baan Howest in Kortrijk. Samen hebben ze de blog ‘Van ‘t Beste’, waarop ze heel geregeld leuke verslagen van hun trips posten.

Julie en Eline trokken onlangs naar de Westhoek. Met de rubberlaarzen aan, voorbereid op het ergste, wilden zij zelf de sfeer opsnuiven en het gebied verkennen. Hun ervaringen hebben ze nu vastgelegd in een reeks video’s. De reeks is donderdag van start gegaan op sociale media via de Facebookpagina van ‘De Nieuwe Wereld’. Resoc Westhoek hoopt met deze reeks aansluiting te vinden op leefwereld van de jongeren en er op een leuke, zelfrelativerende manier komaf te maken met een aantal vooroordelen over de Westhoek.

https://www.youtube.com/watch?v=8S6-QxZFIRE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier