VIDEO Red Bull-atleet toont Brugge vanuit ander perspectief

Redactie KW

De wereldvermaarde Australische Red Bull-atleet Dominic Di Tommaso bekijkt Brugge duidelijk niet zoals de gemiddelde toerist. In een bijzonder spectaculair filmpje springt hij van de ene trapgevel naar de andere en balanceert hij op de rand van het Belfort. ‘Don’t try this at home’ gaf hij nog mee…

De gemiddelde toerist of bezoeker ontdekt de Breydelstad te voet, vanuit een bootje op de reien of vanop een van de paardenkoetsen die de stad doorkruisen. Voor Dominic Di Tommaso, een door Red Bull gesponsorde wereldvermaarde Australische atleet die niet om een stunt verlegen zit, is dat duidelijk niet opvallend genoeg.

https://www.youtube.com/watch?v=2VToZ-vS2Vc

In een indrukwekkend filmpje springt hij van het ene dak naar het andere en balanceert zelfs op de rand van het Belfort en andere indrukwekkende historische gebouwen in de Brugse binnenstad. Het filmpje is een initiatief van Red Bull, de wereldbekende producent van energiedrankjes. Red Bull is echter evenzeer bekend voor het promoten en organiseren van extreme en spectaculaire sportmanifestaties. Ook de Australiër Dominic Di Tommaso is verbonden aan Red Bull.

Tijdens de persvoorstelling van het filmpje in het Concertgebouw in Brugge gaf hij via een skypeverbinding zelf toelichting bij het project. “Ik zag de film In Bruges, met onder meer Colin Farrell, en raakte gefascineerd door de stad. Het leek me echt een stad die heel veel mogelijkheden biedt voor een atleet als ik. Van het een kwam het ander en de mensen van Red Bull gingen het gesprek aan met het stadsbestuur voor de nodige vergunningen en er werd een regisseur aangesteld”, aldus Dominic.

VIDEO Red Bull-atleet toont Brugge vanuit ander perspectief

“Het was voor mij echt een bijzondere ervaring. Vooral het moment toen ik op het Belfort stond, 63 meter boven de grond, waar anders niemand mag komen, was behoorlijk indrukwekkend. Ik heb echter alles op elk moment perfect onder controle. De sprongen die je ziet, zijn ingestudeerd en duizenden keren uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving. Ik doe dit niet voor de kick of voor de adrenaline. Het draait om controle en je bewust zijn van wat je lichaam kan en niet kan Maar ik zou zeggen: don’t try this at home!

Het filmpje van ongeveer drie minuten werd geregisseerd door Dieter Decostere, die de stad behoorlijk goed kent. De crew bestond uit 20 personen en de opnames namen drie dagen in beslag. Atleet Dominic Di Tommaso liep 23 kilometer door de stad en 7,6 kilometer op de daken. Daarbij versleet hij naar verluidt twee paar schoenen…

Jasper van het Groenewoud (medewerker Triënnale), burgemeester Renaat Landuyt, Till-Holger Borchert (curator Triënnale) en Dieter Decostere (regisseur).
Jasper van het Groenewoud (medewerker Triënnale), burgemeester Renaat Landuyt, Till-Holger Borchert (curator Triënnale) en Dieter Decostere (regisseur).© Foto PDV

Ook burgemeester Renaat Landuyt is tevreden over het resultaat. “Dominic Di Tommaso toont Brugge zoals niemand dat eerder deed: de mooiste plekjes, maar dan vanuit een andere en verrassende hoek. Een professioneel Brugs team legde alles vakkundig vast, en toverde Vloeibaar Brugge – het thema van de lopende Triënnale – om naar Vluchtig Brugge”, stelt de burgemeester.

“De hele wereld kan zo meegenieten van Dominics kunnen: topsport over onze bekende gevels, torens, bootjes en straten. En het doet je als kijker natuurlijk zin krijgen de Triënnale en alle andere troeven van Brugge te ontdekken. Al blijven onze bezoekers best veilig met beide voeten op de grond.”

Het filmpje zal nu voort bekend gemaakt worden via you-tube kanalen. De mensen van Red Bull verwachten dat het de wereld rond zal gaan.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier