VIDEO Prinsjes en prinsesjes openen Paasfoor in Kortrijk

Vijf zesjarigen werden tot prins of prinses gekroond. © JVGK
Redactie KW

Met 100 attracties en 35 eet- en drankstandjes in paraatheid is donderdag het startschot gegeven voor de Paasfoor in Kortrijk. “De Paasfoor omarmt de lente”, zegt waarnemend burgemeester Wout Maddens.

Om klokslag 15.30 uur werden vijf zesjarigen tot prinses en prins gekroond. Zij worden allemaal zes jaar op 12 april. Het zijn prinsessen Janou Haemers en Marcelina Tulunda en de prinsen Ilias Baïssoultanov, Lenn De Jonghe en Jules Ghyselen. Enkel Ilias ontbreekt op de foto. Het is een traditie dat zij de ganse foor mogen aantreden als prins en prinses. De hoogheden kregen een pakket waardebonnen, een grote dierenknuffel en een kroon. Voor Jules is prins zijn iets apart. “Een prijs winnen op de foor is het leukste. Ik wens alle kinderen veel blijheid toe.”

Gesprekken voor toekomst

De foor werd ingewandeld met de prinsesjes, de prinsjes, het stadsbestuur en vele sympathisanten begeleid door een orkestje. In de rand van de opening hield Heidi Coussens als voorzitster van de foorkramers een pleidooi voor een nog nauwere samenwerking tussen het foorcomité en de stad Kortrijk. “We zijn een engagement aangegaan en hebben afspraken gemaakt om de Paasfoor in het centrum van de stad te houden. Dit is gelukt, maar het jaar 2018 met de Leiewerken wordt belangrijk. We hopen nog tijdens deze Paasfoor snel tot gesprekken te komen voor de toekomst en rekening te houden om met de foorkramers en de stad de weinig resterende ruimt in 2018 goed in te vullen.”

(PVH/JVGK)

https://www.youtube.com/watch?v=_c6rNEiNAyA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier