VIDEO Pas getrouwd koppel krijgt een gevel vol bierbakken cadeau

© DDM
Redactie KW

Toen een Jabbeeks koppel zaterdagavond op hun trouwfeest via een filmpje te zien kreeg wat hun vriendenbende had uitgestoken, vielen ze bijna achterover. “Wij waren redelijk van ons melk, maar de rest van de zaal had erg veel pret”, aldus de trouwers.

Een trouwend koppel mag zich na het feest bij thuiskomst traditioneel meestal wel verwachten aan één of meerdere fratsen in of rond hun huis, terwijl ze hun geloften stonden af te leggen in de kerk. Al ging de vriendengroep van Thijs Decorte (27) en Silke Maertens (27) uit Jabbeke daarin net iets verder dan de doorsnee grappenmakers. Schelm van dienst, Sander Meyns, had er niet beter op gevonden om samen met een tiental trawanten maar liefst 522 bierbakken voor de gevel van het pasgetrouwde stel te plaatsen, waardoor het huis quasi niet meer zichtbaar was. “We haalden de mosterd bij een vorige trouwpartij, maar beslisten om iets extremer te gaan”, verklaart Sander. “Op enkele honderden meter van hun deur ligt een groot depot van Inbev, dus logistiek was het goed te doen en we draaien elkaar nogal graag een ferme loer.”

We zijn de hele dag in de weer geweest om alles af te breken, maar hebben weinig daders gezien om te helpen

Zaterdagnamiddag gingen ze een kleine vier uur aan de slag om het huzarenstukje te klaren en zetten dat allemaal op film om ‘s avonds op het trouwfeest aan het nietsvermoedende koppel te tonen. “Toen ik het filmpje zag, was ik redelijk van mijn melk”, zegt bruidegom Thijs vanuit de Ardennen. Het koppel had op maandagmorgen namelijk een afspraak met de keukenbouwer die enkele grote stukken kwam leveren en die konden enkel via de voordeur binnen. “Toen we na een korte nacht thuis kwamen, ik zag hoe hoog het effectief was en besefte dat het tegen ‘s anderendaags allemaal weg moest, heb ik toch even groen gelachen. We gaan er speciaal maar kort even tussenuit na het feest omdat we weinig tijd hebben met de verbouwingen en dan dit.”

https://www.youtube.com/watch?v=1nEFFJ8W-fU

Op veel hulp van de vrienden moest het koppel de dag nadien niet rekenen. “We zijn de hele dag in de weer geweest om alles af te breken, maar hebben weinig daders gezien om te helpen. Ze kwamen pas opdagen eens we klaar waren.” Ondertussen kan hij er al wat beter mee lachen. “De schuldige is nog niet getrouwd en geeft binnenkort een babyborrel, dan wordt de rekening vereffend.”

(DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier