VIDEO Nieuwe voetbalkleedkamers in Kuurne officieel geopend

Donderdag werden de nieuwe kleedkamers officieel geopend. © WD
Redactie KW

Vlak voor de start van het paastornooi van vierdeprovincialer FC Eendracht Kuurne werden de gloednieuwe voetbalkleedkamers geopend. De gemeente Kuurne investeerde ruim 425.000 euro in de moderne accommodatie.

“Mijn mandaat als schepen van Sport begon in 2013 met een bezoek aan de kleedkamers aan terrein 1 en 4”, blikt CD&V-schepen Jan Deprez terug. “En eerlijk gezegd: die waren er érg aan toe. Dit gemeentebestuur heeft van de voetbalkleedkamers, met de steun van de voltallige gemeenteraad, sportdienst én de club Eendracht Kuurne, een prioriteit gemaakt. Ik ben dan ook blij en trots om vandaag die nieuwe accommodatie te mogen voorstellen.”

Tevreden voorzitter

In het gebouw van zo’n 185 m², dat de locatie van de kleine kantine inneemt, werden zes kleedkamers ondergebracht: twee grote met telkens zes douches, twee kleinere met drie douches en twee ruimtes voor de scheidsrechters, die eveneens dienst kunnen doen als meisjeskleedkamer. Het hele project kost de gemeente Kuurne ruim 425.000 euro. Eendrachtvoorzitter Germain Vandesompele is dan ook een dankbaar man. “Na jaren verlangen beschikken we nu opnieuw over schitterende kleedkamers. Tien jaar geleden richtten we met voetbal- én jeugdliefhebbers onze mooie club op. Als ik zie waar we vandaag staan, met ruim 300 spelertjes en het twee sterren-statuut, kan ik niet anders dan een tevreden voorzitter zijn.” Tijdens het paastornooi van 14 tot en met 17 april zullen de ruim 130 ploegen, van U6 tot en met U13, de nieuwe kleedkamers meteen kunnen gebruiken. “We vliegen er meteen in”, besloot de voorzitter glimlachend.

(OV)

https://www.youtube.com/watch?v=zNCvSmLJrgI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier